Home » Zakynthos: 10x leuke reisactiviteiten

Zakynthos: 10x leuke reisactiviteiten

clear blue sea

Zakynthos is een van de prachtige eilanden van Griekenland. Het eiland staat vooral bekend om het scheepswrak dat op het Navagio strand ligt en de schildpadden die rond het eiland te spotten zijn. In deze post vind je 10 leuke reisactiviteiten die te doen zijn op Zakynthos.

1. Het scheepswrak

De meeste kaarten en boeken over Zakynthos hebben een foto van het scheepswrak dat op het Navagio strand ligt. Het wrak is waarschijnlijk in 1982 aangespoeld op het strand. Er gaat een legende rond over hoe het schip op het strand is gestrand. Ben je hier geïnteresseerd in, lees dan hier meer. Het strand is vanaf boven te bekijken en je kan met een boot het strand op gaan. Er zijn vele bedrijven die boottrips naar het wrak organiseren. Met de auto kan je naar de plaatsen Anafonitria of Volimes rijden om bij het uitzichtpunt te komen.

Let op: er is een pad langs de kliffen die je kan bewandelen om het wrak te bekijken, de stenen zijn echter glad dus ga dan ook niet over de reling of muur heen om een beter zicht te hebben. Dit is levensgevaarlijk!

people at shipwreck beach in zakynthos
Scheepswrak op Zakynthos

2. Schildpadden spotten

De bekende Caretta Caretta schildpadden zijn op verschillende plekken op het eiland te vinden. In 2018 heb ik de eer gehad om met deze prachtige schildpadden te mogen zwemmen. Er zijn vele organisaties die boottochten aanbieden maar er zijn ook kleinere bootjes ter plekke te huren om zelf of met een kapitein op zoek te gaan naar de schildpadden.

Zo was ik oog in oog met een Caretta Caretta schildpad

turtle swimming in sea water near Zakynthos
Caretta Caretta schildpad

3. Bezoek Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van Zakynthos en heeft een prachtige binnenstad met winkels, restaurantjes, pleinen, musea, kerken en meer. Het is erg leuk om hier rond te lopen omdat alles zo ontzettend mooi is.

4. Vaar langs de blauwe grotten

Op vele foto´s van het eiland zie je de blauwe grotten van het eiland, ook wel de Blue Caves genoemd. Er worden verschillende boottochten aangeboden die je met liefde langs en door de blauwe grotten leiden. Het is een populaire bestemming voor vele toeristen en ook zeker de moeite waard!

blue caves greece zakynthos
Blue Caves

5. Ga naar een wijngaarden

Bezoek een wijngaarden en proef de heerlijkste wijnen met een prachtig uitzicht. Wellicht ontdek je wel een nieuwe favoriet?

winegarden

6. Bezoek Cameo Island

Waarschijnlijk heb je al vaker plaatjes van het eiland gezien aangezien het tegenwoordig erg populair is. Via een lange houten brug kom je terecht op Cameo Island. Om daadwerkelijk op het eiland te komen moet je wel eerst 5 euro betalen maar dan kan je wel genieten van het prachtige eilandje, strand en de blauwe zee.

7. Leer duiken

Langs de kust van Zakynthos kan je prachtig duiken en er zijn genoeg duikscholen die lessen voor een goede prijs aanbieden. Grijp deze kans om op een mooie plek te leren duiken en de magische onderwaterwereld te ontdekken.

duiken in zakynthos

8. De Argassi brug

De Argassi brug ligt op het Paralia Argasi strand. Toen ik in 2019 op het eiland was verbleef ik in het prachtige Bolestos Beach hotel wat aan de brug ligt. Vanuit het hotel loop je zo het strand op en ben je vrijwel gelijk bij de Argassi brug. Het is niet een uitgebreide bezienswaardigheid, het is dan ook leuker om het te combineren met een stranddagje en een bezoekje aan de plaats Argassi.

9. Bezoek een olijffabriek

Op het eiland zijn verschillende olijf fabriekjes te vinden. De ene gebruikt inmiddels relatief moderne apparaten maar er zijn er ook genoeg die de olijven volgens oude methodes bewerken. Het is dan ook erg leuk om een authentieke olijffabriek te bezoeken als je hier bent!

10. Bezoek bergdorpjes

Ga op pad met de auto of neem een bus naar wat bergdorpjes in de buurt om wat meer in de Griekse cultuur te komen. Eet wat lekkers bij een lokaal restaurantje en geniet van de omgeving.

Liefs

*Deze post bevat affiliate links

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: