Home » Zakynthos: Oog in oog met schildpadden

Zakynthos: Oog in oog met schildpadden

black and white turtle

Het prachtige Griekse eiland Zakynthos staat mede bekend om de schildpadden die er zwemmen. Op een aantal plekken zijn deze prachtige dieren te spotten, zo had ik in 2018 het geluk met ze te mogen zwemmen.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Zakynthos

Zakynthos is een eiland die behoort tot de Ionische Eilanden van Griekenland. Het is een mooi eiland vol met helder blauw water, zandstranden en relatief weinig hoogteverschillen wat het makkelijker maakt om met de scooter of zelfs fiets de buurt te verkennen. Daarnaast staat het eiland vooral bekend om het scheepswrak wat in op het Navagio strand ligt en de Caretta Caretta schildpadden die in sommige baaien te spotten zijn. Net als op bijna alle Griekse eilanden is het eten heerlijk en zijn de mensen erg vriendelijk, het is altijd een feestje om hier te mogen zijn!

Wil je meer weten over Zakynthos bekijk dan deze site.

Klik hier voor leuke reisactiviteiten op Zakynthos!
zakynthos schipwrak
Scheepswrak op Zakynthos

Bootje

Met mijn ouders en mijn zusje reden we naar het strand van Laganas waar meerdere bedrijven boottochten aanbieden. Eerder die week hadden we een gezin ontmoet waar we het goed mee konden vinden. We besloten hier met zijn allen een privé-bootje te huren om schildpadden te kunnen spotten. We hadden een aardige kapitein die ons veel vertelde over de schildpadden en de omgeving waar we langs vaarde. Daarnaast mochten we zelf ook een stukje varen wat erg leuk was.

Schildpadden

Na een tijdje gaf de kapitein aan dat hij schildpadden had gezien. We vaarde erheen en daar was ze dan, een prachtige Caretta Caretta schildpad. Er werd aangegeven dat als we rustig aan deden we in het water mochten gaan om met haar te snorkelen en ik was meteen verliefd! Dit was een van de mooiste dingen die ik tot nu toe heb mogen doen. Alleen al het kijken naar hoe relaxed en bijna magisch het dier door het water voortbeweegt is fantastisch. Al snel werden we weer het water uitgeroepen omdat andere boten met toeristen de schildpad ook had gespot. We waren nog geen minuut weg en het arme beest was al omringt door meerdere botel met honderden toeristen erop, het was gewoon zielig. Waar je op het ene moment volledige rust ervaart in het water met het dier is er het andere moment niks meer van over.

Mocht je dus ooit naar Zakynthos gaan en schildpadden willen spotten, huur een klein bootje met een kapitein die weet hoe die moet omgaan met schildpadden. Op deze manier zullen er minder massale boten varen en kunnen de schildpadden meer rust krijgen!

schildpad op zakynthos

Belangrijk!

Oh en voordat ik het vergeet, laat geen plastic in de zee achter! We willen graag dat deze prachtige dieren veilig kunnen overleven en dat kan niet als ze onze troep opeten. Dus zie je de volgende keer plastic in het water liggen of ergens op de grond, raap het alstublieft op. Je redt er dierenlevens mee!

plastic op het strand
Laat dit niet gebeuren! Troep hoort in de prullenbak en niet in de magen van dieren!

Wil je meer weten over leuke activiteiten die op Zakynthos te doen zijn, bekijk dan deze post met 10 leuke reisactiviteiten in Zakynthos.

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: