Home » 10 Leuke kerst dates

10 Leuke kerst dates

clear long stem drinking glass

De feestdagen komen er weer aan en dit is de periode van matchende onesies, kaarsjes, lampjes, kerstbomen en kerstdates! In deze post geef ik je 10 leuke kerst dates die je met je partner kan doen. Merry Christmas dates everyone!

1. Bezoek een kerstmarkt

Kerst is geen kerst zonder de kerstmarkten! Wat is er nu gezelliger dan samen met je vriend een kerstmarkt te bezoeken. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke kerstmarkten, klik dan hier. In die post heb ik namelijk 5 leuke kerstmarkten op een rij gezet.

2. Ga samen bakken

Ga gezellig samen iets bakken, denk aan kerstkoekjes of een kerstcake. Koop je favoriete versiering en maak samen de mooiste en lekkerste creaties!

Daarnaast is het ook erg leuk om een gingerbread house te maken. Er zijn verschillende pakketjes te kopen waar alles in zit wat je nodig hebt maar je kan de gingerbread natuurlijk ook zelf maken!

gingerbread house on top of a cake kerstdate

3. Movie night

Blijf lekker thuis, pak een deken, chocomelk en wat popcorn en movie time! Bekijk jullie favoriete kerstfilm of kies een film die jullie beide nog niet hebben gezien en geniet van een heerlijke movie date night!

4. Ga schaatsen

Op verschillende plekken in ons land zijn prachtige schaatsbanen aangelegd deze winter. Ga samen op pad en ga romantisch schaatsen. Daarna kan je heerlijk afsluiten met een warme chocomelk met slagroom.

a couple holding hands while ice skating

5. Bezoek de winter Efteling

Heb je iets meer budget voor de date, dan is de winter Efteling erg leuk! Tijdens de winter Efteling is het park namelijk helemaal versierd, zijn er grote kampvuren in het hele park en zingen er soms koortjes de mooiste (kerst) liedjes. Natuurlijk kan je in leuke achtbanen gaan en heerlijk eten in het park.

6. Haal chocomelk in een andere stad

Wie houdt er nu niet van een heerlijke warme chocomelk op een koude winterse dag? Haal dit keer gezamenlijk je chocomelk in een andere stad. Zo heb je een eenvoudige maar leuke date waarbij je toch even er tussenuit bent!

chocomelk tijdens je kerstdates

7. Spelletjes (en wijn) avond

Hoe gezellig is het om nu het in de avond snel donker is, wat kaarsjes aan te doen en spelletjes samen te spelen. Zet een leuk muziekje op, wat snacks op tafel en schenk voor de 18+ onder ons een lekker wijntje in. Kies je favoriete spel uit en maak er een knusse en gezellige avond van.

three teal yellow and red pens

8. Bezoek de intratuin in Duiven

De intratuin in Duiven staat bekend om zijn prachtige versiering tijdens de kerstperiode. Het is een winkel waar je spullen voor je huis en tuin kan kopen maar tijdens de feestdagen is er ook een uitgebreid kerstassortiment wat magisch is neergezet. Zeker een bezoekje waard.

9. Ga kerstshoppen

Het kopen van kerstcadeaus of -versiering kan saai zijn om in je eentje te doen. Natuurlijk kan je tegenwoordig alles online bestellen maar het is veel leuker om de stad in te gaan! Ga gezellig samen op pad om de leukste kerstcadeaus en of -versiering te halen. Tussendoor kan je gezellig bij een café of restaurant lekker opwarmen!

kerstdates kerst shoppen

10. Bezoek een kerstshow

Nu vrijwel alles weer kan, zijn de kerstshows weer bezig. Kijk of er in de buurt een leuke kerstshow te zien is en bezoek deze samen. Zo kom je helemaal in de kerstsfeer!

Bonus idee

Disneyland Parijs is tijdens de feestdagen prachtig versierd en brengt je helemaal in de kerstsfeer. Aangezien dit een prijzig uitje is, heb ik hem niet in de lijst van de kerst dates gezet maar vond ik dat hij wel bij de bonus genoemd moest worden. Echt een magische ervaring! Bekijk deze post om meer te weten te komen over Disneyland Parijs tijdens de feestdagen.

kerstdates

Dit waren de 10 leuke kerst dates! Fijne feestdagen en veel plezier met je vrienden en familie!

Andere berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Liefs

Volg: