Home » In 10 stappen je volgende reis gepland

In 10 stappen je volgende reis gepland

person with toy airplane on world map

Wil je binnenkort op reis gaan maar weet je niet waar je moet beginnen, dan ben je op het juiste adres. Ik vertel je in deze post hoe je in 10 simpele stappen je volgende reis zo hebt gepland. Let´s get started!

1. Bepaal het budget

Voor iedereen kan het budget verschillen. Het is dan ook erg belangrijk om van te voren een indicatie te hebben van hoeveel geld je maximaal wilt gaan uitgeven. Ga je samen met een groep weg? Bespreek dit dan met z´n allen. Om het budget te behouden kan je verschillende apps gebruiken, lees hier meer over in mijn andere post. Het budget kan invloed hebben op de locatie en de accommodatie, belangrijke eerste stap dus.

2. Wat voor soort vakantie verwacht je

Wil je graag een actieve vakantie met veel wandelen, fietsen of watersporten dan moet je niet naar een stad gaan. De activiteiten die je wilt gaan doen op je vakantie spelen een grote rol in het vinden van de locatie. Bepaal dus of graag wilt sporten, relaxen, shoppen of een combinatie van meerdere dingen.

Reisapps die je moet hebben voor je volgende reis

3. Bepaal het type vervoer

Wil je met het vliegtuig weg? De auto? Of misschien wel de trein? Bepaal met welk type vervoer je naar je vakantie wilt gaan. Dit maakt namelijk ook uit voor het vervoer op vakantie. Als je bijvoorbeeld met de auto naar Italië gaan dan hoef je daar geen auto meer te huren en is dit je vervoer erheen en daar. Het kan ook zijn dat je met het vliegtuig naar een Grieks eiland gaat en daar een auto huurt. Het is belangrijk om te bedenken welk vervoer je gebruikt om naar je bestemming te gaan en welk vervoer je gebruikt als je hier bent.

4. Kies de bestemming

Oké, je hebt nu gedacht over het budget, wat voor soort vakantie je wilt en welk vervoer je wilt gaan gebruiken. Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar DE bestemming die hierbij past. Op mijn blog, pinterest en instagram kan je ideeën opdoen die je wellicht helpen bij het maken van de keuze.

5. Verdiep je in de regels van het land

Elk land heeft zo zijn eigen regels waar je aan moet voldoen om het land in te komen. Het is belangrijk om deze te weten. Daarnaast zijn verzekeringen, verkeersregels en populaire ziektes van het land handig om te bekijken. Kortom, verdiep je in het land.

6. Hoelang en wanneer

Bepaal hoelang je weg wilt gaan. Een paar nachten, een week of langer? Ook moet je bedenken wanneer je wilt gaan, in de lente, zomer, herfst of winter. Binnen of buiten het vakantieseizoen?

7. Boek je accommodatie en eventueel vlucht- of treinticket

Of je nu gaat voor een hotel, appartement of een huisje, het is nu eindelijk tijd om je accommodatie te boeken. Houdt er rekening mee dat er vaak nog toeristenbelasting ter plekke betaald moet worden, de hoogte hiervan verschilt per accommodatie. Daarnaast kan je gelijk je vlucht- of treinticket boeken. Sommige reisorganisaties bieden het gehele pakket aan waarbij je vlucht, verblijf en eventuele transfer bij zit.

8. Maak een globaal lijstje met activiteiten

Schrijf kort op welke plekken je graag wilt bezoeken, welke activiteiten je gedaan wilt hebben en hoeveel tijd je hier ongeveer aan kwijt gaat zijn. Hierdoor heb je een houvast tijdens je reis en voorkom je dat je terugkomt en dingen bent vergeten te doen.

9. Boek excursies of activiteiten

Het kan zijn dat je van te voren een excursie of activiteit moet boeken, dat kan je dan het beste voor je reis doen. Soms zitten de excursies namelijk snel vol en je wilt zeker zijn van een plekje.

10. Maak je packinglist

Je hebt nu alles geregeld voor je reis en het is nu tijd om langzaam (of snel) de spullen bij elkaar te zoeken. Met behulp van een packinglist kan je aanvinken wat je wel en niet hebt gepakt zodat je niks vergeet. Wat je nog niet in huis hebt kan je nog halen in de winkel.

Goed bezig! Je hebt zojuist je reis gepland en geboekt! Veel plezier op je reis en maak er een onvergetelijke ervaring van!

Liefs

pexels-photo-2305761.jpeg 
bepaal je volgende reis bestemming

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: