Home » 10 leuke date-ideeën

10 leuke date-ideeën

sea sunset beach couple

Of je nu net in een relatie zit, nog aan het zoekende bent of al meerdere jaren met de zelfde persoon samen bent is en blijft het belangrijk om moeite en tijd in elkaar te steken. Dates zijn hier een goede optie voor. Soms is het moeilijk om leuke date-ideeën te vinden om samen met je partner te doen. Hier vind je tien leuke date-ideeën waar je wellicht zelf nog niet aan gedacht had.

1. Eyemazy in Amsterdam

Op instagram en Tiktok heb je ze vast wel eens voorbij zien komen, de haarscherpe foto´s van je ogen die dan ook nog een worden samengevoegd met die van je partner. Eindelijk hebben ze een winkel in Nederland gevestigd! Combineer dit dan gelijk met een lekker dagje Amsterdam. Win-winsituatie.

2. Picknick in de natuur

Koop of maak wat lekkere hapjes, pak een kleedje en je bent klaar. Zoek een mooie plek, het liefst in de natuur, waar je samen tot rust kan komen en kan gaan genieten van elkaars aanwezigheid. Wil je de date nog leuker maken, ga dan tijdens de zonsondergang.Ga naar het strand

Cadeau.nl - Summer Sale

3. Wipeout in Zoelen

Actief, check. Lachen, check. Een leuke date, check. Doe samen met je vriend deze avontuurlijke parcours en lach om elkaars gestuntel. Wipeout is gevestigd in Zoelen en is goed te bereiken met de auto. Je doet loopt over verschillende obstakels boven het water en zo nu en dan wordt het je wat moeilijker gemaakt met bewegende objecten. Kan jij droog blijven?

4. Wellnessdag

Iedereen geniet stiekem wel een beetje van helemaal niks doen en ultiem ontspannen. Wat is er dan ook lekkerder dan een rustgevende massage, een warme sauna of een koel zwembad. Je kan ervoor kiezen om samen naar een wellness te gaan, maar je kan de date natuurlijk ook een beetje spicy maken. Wat dacht je van wat kaarsjes, relaxmuziek en een heerlijke massage aan elkaar geven…

5. Anything private movie theatre, Zandweg

Altijd al eens alleen met je vriend in de bioscoop willen zitten, dan moet je hier zijn. Anything private movie theatre biedt ruimtes aan die net als een bioscoop aanvoelen alleen dan voor kleinere groepen. Je kan kiezen voor een ruimte voor 2, 5 of 7 personen, maar in dit geval zal je waarschijnlijk gaan voor de twee persoons ruimte 🙂 Via je telefoon kan je een film naar keuze kiezen en deze afspelen op het scherm. Verder is er de mogelijkheid om het licht, het geluid, temperatuur naar wens aan te passen. Ook is er de mogelijkheid om roomservice aan te vragen voor een lekker drankje of snack.

6. Ga kanoën in Rijnstroom

Nederland kent genoeg mooie plekjes die nog lang niet iedereen ontdekt heeft. Rijnstroom is een van die plekken. Hier kan je erg leuk samen kanoën door de bossen, restaurantjes en prachtige landschappen. Daarnaast is er de mogelijkheid om even uit te stappen en te gaan picknicken langs het water. Kortom, een actieve en romantische date.

7. Bezoek samen een dierentuin

Samen aapjes kijken 🙂 De dierentuin is een leuke date voor koppels die van dieren, rust en iets nieuws houden. De meeste mensen gaan rond hun twintigste niet vaak meer naar de dierentuin omdat het ´saai´ is terwijl dit zeker niet het geval is. Het is heerlijk om samen naar dieren te kijken, te kletsen en je even in een hele andere wereld te bevinden. Zo zijn er verschillende dierentuinen zoals onder andere Burger Zoo die de dierentuin in verschillende delen heeft opgedeeld. Hierdoor bevind je je telkens in een andere wereld.

TIP: Houd je partner van fotografie, dan is dit the place to be!

8. Ga naar het strand

Ik denk dat deze date onderschat wordt. Vaak wordt er wel gedacht aan een stranddate maar wordt deze toch overgeslagen terwijl dit juist een hele leuke en romantische date is. Het leukste is het om het strand einde middag te gaan bezoeken, op een kleedje te gaan zitten samen of even een stukje te lopen. Vervolgens lekker eten bij een strandtent en dan ook nog eens de zonsondergang zien. WAUW! Romantischer kan het bijna niet.

date op het strand met hart

9. Alpaca eco farm

Houd je van dieren, dan moet je hier zijn. De alpaca eco farm biedt verschillende activiteiten aan die je samen met je partner en wat alpaca´s kan doen. Je kan kiezen uit een wandeling, een high tea en het voeren van de dieren. Tijdens deze date kan je op een speelse manier elkaar (nog) beter leren kennen en even een momentje samen hebben. De alpaca eco farm biedt bij elke activiteit een gratis polaroid foto aan om de mooie ervaring voor altijd vast te kunnen leggen.

brown alpaca on grass field

10. Auto-date

Deze date is voor de mensen met een rijbewijs en is eigenlijk helemaal naar eigen smaak in te richten. Zo kan je samen naar een mooie plek rijden en hier de zonsondergang samen bekijken. Ook kan je er voor kiezen om gewoon lekker rond te touren en samen mee te zingen met de muziek en te kletsen. Je kan je auto vullen met kussens en een deken en hier een film in kijken op een mooie omgeving (als je auto groot genoeg is) en ga zo maar door. Het leuke aan deze date is dat je veel vrijheid hebt in wat je kan gaan doen en toch echt samen op pad bent.

date in de auto

Hopelijk heb je wat meer inspiratie gekregen voor een leuke date met je partner! Probeer eens wat nieuwe dingen uit samen en geniet van elk moment samen. Veel plezier op jullie date!

Liefs

*Deze post bevat afilliate links

Volg: