Home » De Winter Efteling

De Winter Efteling

kabouterhuis efteling

Een van de leukste pretparken in Nederland is toch wel de Efteling. Het is een pretpark voor alle leeftijden aangezien er zowel snelle als langzame attracties zijn EN er is een sprookjesbos! Als je dacht dat dit park niet leuker kon, dan heb je de winter Efteling nog niet gezien.

Wat er te doen is in de Efteling

De Efteling is meer dan gewoon een pretpark, zo heeft het park ook een sprookjesbos, optredens en heerlijke eetgelegenheden.

Attracties

Het park staat bekend om zijn snelle achtbanen als de Baron 1898, de Python en Joris en de Draak. Het park bestaat uit verschillende rijken zoals het Ruigrijk, Reizenrijk, Marerijk en het Anderrijk. Elk rijk heeft een eigen thema en type attracties. Zo bestaat het Ruigrijk vooral uit snelle attracties en het Reizenrijk heeft wat langzamere attracties als het Carnaval Festival wat voor de kleine kinderen ook leuk is.

Verblijf_lente_2023

Sprookjesbos

Het unieke aan de Efteling is dat er een sprookjesbos is waar verschillende sprookjes te zien zijn die gebaseerd zijn op de verhalen van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Er zijn onder andere sprookjes van Hans en Grietje, Assepoester, de Indische waterlelies, de sprookjesboom en meer te zien. Het sprookjesbos is een route langs verschillende sprookjes en verhalen die prachtig zijn gemaakt. Het is voor iedereen leuk om hier eens doorheen te lopen!

  • hans en grietje sprookjesbos winter efteling
  • sprookjesboom efteling
  • kabouterhuis efteling
  • langnek winter efteling

Theater en optredens

Aan het begin van het park staat een prachtig theater waar zo nu en dan musicals worden gespeeld. Daarnaast is er in het park genoeg entertainment van onder andere het Efteling verhaal Raveleijn. Bij deze voorstelling zijn er ruiters die het verhaal van Raveleijn naspelen. Daarnaast is er een watershow Aquanura, de Sprookjesboom Show, Jokie en Jet en er lopen sprookjesfiguren rond in het park!

raveleijn winter efteling
Raveleijn

Wat de winter Efteling zo leuk maakt

Nu zal je wel denken; als het park al zo leuk is, wat maakt de winter Efteling dan nog leuker? Tijdens de winter Efteling is het hele park met lichtjes en winterse decoraties versierd en is er een warme winter weide vol met verlichte kerstbomen, kraampjes met Unox worsten en warme dranken, een schaatsbaan en optredens van Fay de fee en Pinokkio en de zanggroep Zang en Gelukkig. Ook zijn er in het park een paar kampvuren neergezet waar je tussendoor kan opwarmen en worden ook hier zangoptredens gehouden.

Daarnaast is het heerlijk om na de attracties even op te warmen in de warme winter weide met een warme chocomelk terwijl er prachtig voor je gezongen wordt!

Klik hier om je verblijf te boeken!

Klik hier om een ticket naar het park te kopen!
  • symbolica efteling
  • zang en gelukkig efteling
  • kampvuur in de winter efteling

Kortom, er is veel meer sfeer in het park en je waant je in een winter wonderland waar je spontaan blij van wordt!

Bekijk mijn socials voor meer foto’s en filmpjes van de winter Efteling!

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

*Deze post bevat affiliate links

Volg: