Home » Terschelling: 10 leuke activiteiten

Terschelling: 10 leuke activiteiten

de kust van Terschelling

Terschelling is een van de vijf waddeneilanden van Nederland. Het is een klein eiland vol met verschillende natuurlandschappen, prachtige stranden en zelfs zeehonden. Dit zijn 10 leuke activiteiten die je op het waddeneiland kan doen.

1. Mountainbiken

Over het hele eiland zijn leuke mountainbike routes te vinden. Het is ook echt een fietseiland en er zijn meerdere bedrijven gevestigd die mountainbikes verhuren. Zelf heb ik samen met mijn vriend in 2020 bij de Boschplaat naar het uiterste puntje geweest en konden vanaf hier uitkijken op Ameland. Het was een flinke route maar wel erg leuk om een keer gedaan te hebben!

mountainbiken op Terschelling

2. Wandelen op Terschelling

Net als dat er vele fiets- en mountainbikeroutes zijn, zijn er ook vele wandelroutes op Terschelling. Als je op het eiland bent zie je veel mensen met honden omdat je hier zo heerlijk kan wandelen. Je hebt keuze uit verschillende landschappen omdat deze elkaar zo snel afwisselen wat de wandeling extra leuk maakt! In de galerij staan meer foto´s.

  • kust van Terschelling
  • kust van Terschelling
  • kust van Terschelling
  • paarden op Terschelling

Vorig jaar heb ik een prachtige wandeling aan de westkant van Terschelling gemaakt. Op mijn pinterest kan je hier meer over vinden. De wandeling begint in een groen landschap en je gaat vervolgens de duinen over het strand op. Vervolgens loop je de kust af en kom je weer terug bij het begin. Op mijn garmin horloge heb ik de route kunnen bijhouden. Het is een route van ongeveer 13 km.

wandeling route west terschelling
De route van de wandeling in West-Terschelling

3. Fietsen

Ik weet het je zal het ondertussen wel begrepen hebben maar Terschelling is een fietseiland. Huur dan ook zeker een fiets om elke hoek van het eiland te zien en je te wanen in de natuur. Is je fiets kapot dan kan je op vele plekken de fiets laten repareren of een nieuwe fiets halen.

4. Zwemmen in de zee

De stranden hier zijn GE-WEL-DIG! Ze zijn erg ruim en schoon en er is vrijwel altijd een plekje om je spullen neer te leggen. De zee is schoon en erg lekker om in te zwemmen. Er zijn vele stranden op het eiland te vinden waar je kan gaan zwemmen en zo nu en dan kunnen de golven redelijk groot worden. Het is dan ook leuk om strandspeelgoed mee te nemen, denk aan beachball batjes, een mini surfplankje voor met de golven, een bal en noem maar op. Er zitten wel veel kleine termiet kreeftjes die op de bodem van de zee rondlopen maar over het algemeen heb je hier geen last van, voor je de kans krijgt om erop te staan zijn ze vaak al weg.

zwemmen op terschelling

5. Zonnen op het strand

Naast zwemmen in de zee kan je hier natuurlijk ook heerlijk zonnen (als het weer meezit dan). Zoals ik al zei is het strand er lang en breed waardoor er genoeg ruimte is en iedereen die het wilt een goede plek in de zon heeft! Genieten dus!

zonnen op Terschelling
zonnen op Terschelling

6. Shoppen

De beste plekken om te shoppen op het eiland zijn Midsland en West-Terschelling. Er zijn hier verschillende winkels die variëren van kleding, boeken, souvenirs en meer. De meeste winkels zijn in West-Terschelling en hier zijn ook winkels als de Hema en de Spar te vinden. Supermarkten bevinden zich verspreid over het hele eiland.

Shoppen in Midsland
Shoppen in Midsland

7. Midgetgolfen

In Formerum kan je erg leuk midgetgolfen bij de molenbaan. Het bestaat uit 18 holes van verschillende niveaus. Er worden scores bijgehouden van de beste midgetgolfers. Verbreek jij het record? Naast de midgetgolf baan heeft de molenbaan ook een snackbar waar je een heerlijk ijs, koffie, patat en meer kan halen!

8. Bezoek de Brandaris in West-Terschelling

De Brandaris is het middelpunt van Terschelling en je moet hem gezien hebben als je hier bent. Het is een toren van wel 53,7 meter hoog. Het is helaas niet meer mogelijk om de Brandaris te beklimmen maar je kan hem van buiten wel bewonderen. Wil je meer over de history van de Brandaris weten, lees dan hier meer.

De brandarus
De Brandaris op Terschelling

9. Zeehonden spotten op Terschelling

Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die tours organiseren waarbij je zeehonden kan spotten. Voor een overzicht van de tours die worden aangeboden, klik hier. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om de zeehonden van iets verder weg te zien en de gok te nemen dat ze langs de kust zwemmen. In punt 2, de wandeling, kan je de wandeling vinden die ik deed toen ik de zeehonden zag.

zeehond op Terschelling
Zeehonden spotten

10. Wadlopen

Ook dit waddeneiland is geschikt om wad te lopen. Maar liefs twee keer per dag ligt het wad droog en kan er op gewandeld worden. Ook hiervoor zijn verschillende bedrijven en organisaties die deze wandelingen organiseren. Sommige doen er zelfs een etentje bij!

Kortom, er zijn genoeg leuke activiteiten te doen op het waddeneiland Terschelling. Veel plezier bij je volgende bezoek aan dit prachtige eiland!

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: