Home » Fotografie sleept je door moeilijke tijden

Fotografie sleept je door moeilijke tijden

person holding black dslr camera

Iedereen heeft wel eens periodes in zijn leven die wat minder gaan. Het is dan moeilijk om jezelf te motiveren en te blijven presteren. Fotografie heeft mij erg geholpen om door deze periode heen te komen, ik had namelijk eindelijk iets wat me energie gaf!

Moeilijke periode

Het jaar 2021 kan ik het beste omschrijven als intens, zwaar en verhelderend. Er is in dit jaar veel gebeurd waardoor ik mezelf een beetje verloor. In het begin van dit jaar zat ik in mijn voor examenjaar en het einde in mijn examenjaar. Het was dan ook niet makkelijk om te moeten presteren voor de examens terwijl je mentaal zo in de knoop zit. Vaak heb ik de nijging om moeilijke dingen bij mezelf te houden om andere hier niet mee te belasten. Hierdoor vult mijn emmer steeds verder tot hij overstroomd en dan ben je te laat. Daarnaast heb ik in deze periode veel geleerd over mezelf en heb ik nieuwe hobby’s gevonden die me erdoorheen hebben gesleept en ben ik erachter gekomen wie er echt voor me klaarstaan.

Mijn camera

Mijn motivatie was in deze periode erg laag en het was moeilijk om het positieve in situaties te zien waar ik normaal gesproken totaal geen moeite mee had. Nadat ik eindelijk had besloten er gewoon voor te gaan en een camera te kopen en hem ook daadwerkelijk in mijn handen had, wist ik genoeg. Deze beslissing was het honderd procent waard. Door mijn camera kon ik mijn focus verleggen van wat er allemaal omging in mijn hoofd naar hoe ik de beste foto kon maken. Ik bekeek filmpjes op YouTube en zocht naar tips voor de beste foto´s. Ik had iets gevonden wat me zo motiveerde dat ik er beter in wilde worden. Doordat ik deze motivatie weer langzaam in me kreeg werd ik ook weer iets positiever. School ging beter en ik zat steeds beter in mijn vel!

Look at me now

Ondertussen heb ik mijn VWO-diploma met een prima cijferlijst behaald, zit ik goed in mijn vel en heb ik eindelijk mijn eigen blog opgestart waar ik onder andere mijn passie voor fotografie en reizen kan delen. Door mijn camera heb ik het zelfvertrouwen weer terug gekregen om echt achter mijn dromen aan te gaan en ze werkelijkheid te maken. Ik weet zeker dat als ik mijn camera niet had gekocht je nu niet mijn blog zat te lezen. Dan had ik nog steeds met het plan in mijn hoofd gezeten en het waarschijnlijk nooit uitgewerkt.

Ik vind het erg belangrijk dat mentale gezondheidsproblemen besproken kunnen worden en dat er onderling tips uitgewisseld worden om elkaar erdoorheen te slepen. Voor mij was het kopen van mijn camera een opstapje in de juiste richting.

Kortom, mocht je je ooit in een slechte periode bevinden en geen idee hebben wat je moet doen? Mijn beste tip die ik kan geven is vind iets wat je leuk vind. Ik zeg nu niet dat als je fotografie oppakt dat je magischer wijs uit je slechte periode komt of dat fotografie de enige oplossing is. Vind iets wat bij jou past, dit is enkel mijn verhaal. Heb je vroeger altijd al willen dansen, doe een video na van YouTube. Of misschien heb je wel een levendige fantasie vol met verhalen die nog op papier gezet moeten worden. Dit is jouw teken om het gewoon te doen, je weet nooit hoe het uitpakt!

Liefs

fotografie helpt met je mental health

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Volg: