Home » Center Parcs: leuk vakantiepark in Nederland

Center Parcs: leuk vakantiepark in Nederland

mother and bucks on grass

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om een leuke vakantie te hebben. Je kan ook heerlijk een weekend of een week in Nederland verblijven. Zo zijn er verschillende vakantieparken die een onvergetelijke vakantie bezorgen, zo ook Center Parcs. Al van jongs af aan ga ik elk jaar wel een keer naar Center Parcs, in deze post lees je wat er allemaal te doen is!

Center Parcs

In zowel Nederland, Duitsland, Frankrijk en België zijn Center Parcs parken gevestigd. Elk park heeft dezelfde eigenschappen maar ook eigen kenmerken die de parken van elkaar onderscheiden. Het park is het meest bekend van zijn wildwaterbaan en het grote zwembad. Vrijwel elk park heeft dan ook een groot zwembad, natuur speelt een grote rol, er zijn optredens van de park figuren Orry & vrienden en muzikanten, dezelfde restaurants en er is een supermarkt.

In het park is er een groot gebouw genaamd de Market Dome waar het entertainment te zien is, de restaurantjes, de supermarkt en andere winkels te vinden zijn. Ook in de Market Dome is veel groen te vinden wat voor een leuke sfeer zorgt. In de Market Dome is de doorgang naar Aqua Mundo te vinden waarbij je in het zwemgedeelte komt. Bij de Aqua Mundo zijn hokjes waarin je je kan omkleden, kluisjes, toiletten, föhns, douches en zelf een snackbar waar je tussendoor wat lekkers kan halen. In de rest van het park zijn andere activiteiten, de kinderboerderij en speeltuinen gevestigd.

Het ene park bevat bijvoorbeeld een strand of een groot meer wat dat specifieke park dan weer leuk maakt.

natuur in center parcs
Omgeven door prachtige natuur

Voor jong en oud

Zoals eerder al gezegd heeft Center Parcs zijn eigen park figuren die regelmatig shows opvoeren of workshops geven. Voor de kinderen (en de ouders ook) zijn deze shows super leuk om te bekijken. Voor de ouderen is er natuurlijk ook entertainment zoals een bingo, quizes en live muziek die allemaal in de Market Dome te bewonderen zijn.

In het zwembad is er ook een babybadje voor de kleinste onder ons, een golfbad die in diepte afloopt en een wildwaterbaan. Daarnaast zijn er meestal verschillende glijbanen waar je vanaf kan. Ook hier is er voor elke leeftijd wel een bad die leuk is.

Daarnaast is er in de meeste parken een kinderboerderij met geitjes, kippen en soms ook andere dieren als pony’s, ezels en varkens.

  • center parcs
  • orry en vrienden center parcs

Leuke activiteiten

Er zijn zoveel activiteiten te doen dat er voor iedereen wel wat bij zit. Natuurlijk verschilt het per park en zijn de activiteiten die ik hier noem niet gegarandeerd bij alle parken. Wat ik in alle parken terug zag was een bowlingbaan, midgetgolven, tennisbanen, fietsen huren, boogschieten, wildwaterbaan racen, trampolines, verschillende speeltuintjes etc. Sommige parken bieden ook verschillende workshops aan of kan je in het zwembad leren duiken, een leuke escape room doen, wellness en nog veel meer. Op de site van Center Parcs staat duidelijk welke activiteiten bij welk park te doen zijn maar dan heb je een indicatie van wat er verwacht kan worden.

Kortom, Center Parcs is een leuk familie vakantiepark waar je zowel kan relaxen als actieve activiteiten ondernemen. Er is voor elke leeftijd wel iets te doen en er zijn verschillende vormen van entertainment. Daarnaast mag je geliefde viervoeter ook mee! Alle ingrediënten voor een leuke vakantie zijn aanwezig!

P.s. deze post is niet gesponsord maar op basis van mijn ervaring.

Liefs

Posts die je wellicht ook nog leuk vindt:

Volg: