Home » Madeira in een week

Madeira in een week

funchal madeira

Het prachtige Portugese eiland Madeira staat tegenwoordig op steeds meer bucket lijsten. En dat is niet raar, aangezien het een veelzijdig eiland is waar voor vrijwel iedereen wat te doen is. Zo is het met name bekend onder de wandelaars, wegens de prachtige wandelroutes. Maar ook de relaxte-vakantiegangers kunnen zich hier prima vermaken! In deze post lees je hoe je in een week het Portugese eiland Madeira kan verkennen!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Dag 1: relaxen + omgeving verkennen

Op de eerste dag zal je met het vliegtuig aankomen. Wellicht heb je er een lange reis opzitten en het is dan ook lekker om deze dag te gebruiken om helemaal in de vakantiestemming te komen en te relaxen. Vele hotels en appartementen op Madeira hebben een zwembad. Neem dan ook lekker een duik in het zwembad, loop een rondje in de omgeving en geniet van je rust.

Dag 2: Fanal Forest + natuurzwembad

De volgende dag is het tijd om wat meer van het eiland te zien. De eerste stop zal dan ook Fanal Forest zijn. Dit is een bos dat vooral bekend staat om de laaghangende wolken. Doordat de wolken meestal erg laag hangen, is het bos erg mistig. Dit geeft een mysterieuze sfeer. Toen ik er zelf was, waren de wolken nog zo laag, dat ze nog niet over de berg heen waren gekomen en het bos niet mistig was. Echter gaf dit juist een super gaaf beeld, alsof je op de wolken liep! Daarnaast zijn er hier vele koeien te vinden. Let wel op, het zijn en blijven wilde dieren. Houd je afstand en ga ze niet aaien. In Fanal Forest kan je heerlijk wandelen.

Vervolgens kan je lekker even afkoelen in een van de natuurzwembaden op Madeira. Het eiland heeft vrijwel geen stranden, dus dan is een natuurzwembad een leuke optie. Een bekend natuurzwembad is Porto Moniz Natural Swimming Pools.

Dag 3: 25 Fontes wandeling

Voor deze dag staat er een wandeling gepland. Het Portugese eiland staat met name bekend om de Levada’s. Levada’s zijn irrigatiekanalen die met name werden gebruikt om het water vanuit de hoge bergen naar andere gebieden te leiden. Langs deze Levada’s kan je prachtig wandelen. Zelf heb ik de 25 Fontes wandeling gedaan. Deze wandeling duurt ongeveer vier uur waarin je je waant in een prachtige omgeving. Uiteindelijk kom je bij de 25 Fontes. Dit zijn 25 kleine watervalletjes die allemaal op dit punt samenkomen. Er is een klein restaurantje waar je wat kan lunchen of een ijsje kan halen. Daarnaast kan je hier naar het toilet.

Wil je meer weten over deze wandeling? Klik dan HIER!

Dag 4: Boot dag + dolfijnen spotten

Even lekker relaxen met de wind in je haar EN op zoek gaan naar dolfijnen en walvissen. Dat is het plan van deze dag. Vanaf de haven van Funchal kan je op een boot stappen om op zoek te gaan naar de dieren.

Let op: het zijn en blijven wilde dieren en er is dus geen garantie dat je de dieren ziet. Echter zal de kans op het zien van dolfijnen en walvissen groter zijn als je bij een goede organisatie boekt die weet waar de dieren meestal zijn. Een goede organisatie hiervoor is Magic Dolphin. Met een catamaran ga je op zoek naar zeedieren. Het personeel zoekt actief mee naar de dieren en heeft contact met andere mensen tijdens het zoeken. Daarnaast hebben ze veel respect voor de dieren. Aan het einde van de tour krijg je wat weetjes over de soorten die gespot zijn.

Klik hier om je ticket voor Magic Dolphin te boeken!

Dag 5: Pico do Arieiro + Pico Ruivo

De pittige wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo is er een die zeker aan te raden is. De wandeling (als je hem heen en weer doet) duurt ongeveer 7 uur. Aangezien het zo’n bijzondere wandeling is, heb ik hier een aparte blogpost over geschreven met alles wat je moet weten voordat je deze wandeling doet.

Klik hier om meer te weten over deze wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo.
Ben je nog opzoek naar een verblijf? TUI en Eliza was Here bieden erg leuke appartementen en hotels aan! Inclusief vlucht en transfer!

Dag 6: Funchal + Monte Palace

De hoofdplaats van Madeira is Funchal. Hier kan je heerlijk rondlopen en wat eten in een van de vele restaurantjes. Neem ook zeker een bezoekje aan de farmers market: Mercado dos Lavradores. Bezoek het Ronaldo standbeeld en struin door de souvenirwinkeltjes.

Kosten Monte Palace

Daarnaast kan je een gondel naar Monte nemen om de botanische tuinen van Monte Palace te bezoeken. Dit is echt een aanrader! Voor 12,50 heb je een enkele ticket (volwassen) naar boven en voor 18 euro heb je een ticket om naar boven en beneden te gaan (volwassenen). Klik hier om alle prijzen van de gondel te bekijken. Daarnaast kost een ticket om in Monte Palace te komen 12,50 per volwassene.

Wat is er te doen in Monte Palace

Eenmaal in Monte Palace, waan je je in een prachtige groene en kleurrijke omgeving. Er is een eetgelegenheid en een museum met prachtige kristallen en Afrikaanse kunst. De tuinen hebben mooie Japanse beelden en natuurlijk heel veel bloemen. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op de stad Funchal en kan je op traditionele manier van de berg af glijden. Namelijk met een slee die geduwd wordt door lokalen.

Klik hier om Monte Palace met een tuktuk + rondleiding te boeken!

Dag 7: Relaxen

Dan is het einde alweer in zicht. Vandaag zal je (waarschijnlijk) terugvliegen en het is dan ook heerlijk om nog even de laatste souvenirtjes te kopen en relaxt het zwembad in te duiken.

Authentieke Madeira Rondreizen

Klik hier om de weekplanning GRATIS te downloaden (Nederlands)

Click here to download the itinerary for FREE (English)

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *