Home » 10 x leuke activiteiten op Madeira

10 x leuke activiteiten op Madeira

madeira monte palace

Het prachtige Portugese eiland Madeira wordt steeds populairder, maar dat is ook niet gek. Het is een prachtig groen eiland waar vele leuke activiteiten te doen zijn! Hier vind je 10 leuke activiteiten op Madeira.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Authentieke Madeira Rondreizen

1. Dolfijnen spotten

Madeira ligt in de Atlantische Oceaan. Hier zwemmen een heleboel prachtige dieren en vissen rond. Aan de kust van Madeira leven dan ook verschillende soorten dolfijnen en walvissen die je vanaf een boot kan spotten. Wij hebben spotted dolphins en Blainville’s beaked walvissen gespot tijdens een boottocht van magic dolphin! Het is zo gaaf om deze prachtige dieren op een verantwoorde manier in hun eigen leefgebied te bekijken.

2. Bezoek de hoofdplaats Funchal

Funchal is de hoofdplaats van Madeira en hier is genoeg te doen, zeker een bezoekje waard dus. Het plaatsje is gelegen in het zuiden van het eiland en heeft vele restaurants, winkels, standbeelden en parkjes. De stad bevat ook een ouder deel genaamd Zona Velha waar vele deuren prachtig versierd zijn met schilderwerken.

3. Fanal Forest

In het noordwesten van Madeira ligt Fanal Forest. Hoewel de naam doet denken dat dit een volwaardig bos is, is dit het niet helemaal. Er zijn redelijk wat bomen, maar niet overal in het gebied en er zijn er niet heel veel. In het gebied lopen vele koeien los die je kan bewonderen.

Deze plek staat er vooral bekend om dat het een spooky vibe kan hebben doordat de wolken tussen de bomen kunnen hangen. Toen wij er waren, waren de wolken echter nog te laag om tussen de bomen te hangen. Hierdoor kreeg je wel weer een gaaf beeld van de wolken tussen de bergen! In elk geval dus een mooie en bijzondere plek waar je prachtige wandelingen kan maken.

Ook lopen er veel koeien/ stieren rond, kom echter niet te dicht bij ze, want ze hebben flinke horens. Het zijn en blijven wilde dieren dus houd je afstand, hoe verleidelijk het misschien ook is om dichtbij te komen voor de foto.

4. Wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Dit wordt ook wel de toppen wandeling genoemd. Dit is een flinke wandeling van maar liefst 7 uur en een hoogteverschil van ongeveer 1750 meter. Je hebt prachtige uitzichten op de bergen en de bijzondere natuur die Madeira te bieden heeft, dit maakt het dan ook super bijzonder en gaaf! Tijdens deze wandeling zul je vele trappen moeten beklimmen en loop je heen en weer. Je loopt dus naar Pico Ruivo, wat de hoogste bergtop op Madeira is, en weer terug naar Pico do Arieiro. Als je vervoer hebt geregeld, denk aan een transfer, dan kan je er ook voor kiezen om de route alleen heen te doen. Ben je met eigen vervoer dan moet je heen en terug.

Klik hier om de tour met een transfer te doen!

Het eerste deel van de wandeling is het mooiste deel en geeft een redelijk beeld van hoe de rest van de wandeling eruit ziet. Wil je dus liever niet uren wandelen, dan kan je er ook voor kiezen om een uur te lopen en dan weer terug.

Klik hier voor een zonsopgangwandeling!

Let wel op, het is een intensieve wandeling waarbij je vele trappen bewandelt en een lange tijd onderweg bent. Dit is dan ook waarom de wandeling als moeilijk wordt bestempeld.

Duur: +/- 7 uur 
Lengte: 11 Km
Hoogteverschil: +/- 1750 meter
Moeilijkheidsgraad: moeilijk door de vele trappen en de duur

Wil je meer weten over deze prachtige wandeling? Klik dan hier om mijn volledige post erover te lezen.

5. Bezoek een museum

Een andere leuke activiteit op madeira is het bezoeken van een van de prachtige musea. Zo zijn er musea te vinden met kunst, informatie over het zeeleven, de geschiedenis van het eiland en nog veel meer.

6. Zwem in een natuurzwembad

Op meerdere plekken in Madeira zijn de natural swimming pools te vinden. De bekendste is die in Porto Moniz. De baden bevatten zeewater en bevinden zich echt bij de zee. Een leuke ervaring om een keer gezwommen te hebben.

7. Ga naar het plaatsje Monte en Monte Palace

Vanuit Funchal kan je een gondel nemen naar het plaatsje Monte waar je de prachtige tuinen van Monte Palace kan bewonderen. Dit is een prachtige tuin vol met bloemen, dieren, beelden en nog veel meer. Vanuit hier heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op Funchal.

Om weer beneden te komen kan je de gondel weer nemen, maar je kan ook met een sleetje naar beneden gaan. Hierbij duwen twee mensen je naar beneden over de weg!

8. Doe een wijnproeverij

Madeira heeft zijn eigen wijn die erg lekker is! Het is dan ook super leuk om een wijnproeverij te doen en deze heerlijke lokale wijntjes te proeven. Een leuke avond is gegarandeerd.

9. Doe een van de vele Levada wandelingen (25 Fonte + Risco)

Op Madeira zijn er meerdere prachtige Levada wandelingen te doen. Een Levada is een stenen waterafvoer van vroeger. Zelf hebben we gekozen voor de Levada 25 Fonte en Risco, deze zitten op dezelfde route. Deze wandeling is ongeveer 11 kilometer lang en duurt zo’n vier uur.

De wandeling begint bij de parkeerplaats, waarvan je eerst ongeveer anderhalve kilometer over een verharde weg naar beneden loopt. Vervolgens loop je in een prachtige groene omgeving naar de twee punten toe. Levada Risco is een prachtige waterval! De 25 Fontes zijn 25 waterstromen die op een plek samenkomen in allemaal kleine watervallen. Wees wel voorbereid, het kan hier erg druk zijn omdat mensen hier wat eten en drinken voordat ze terug lopen.

Als je moe bent na de wandeling en geen zin hebt om de anderhalve kilometer op het verharde pad weer naar boven te lopen, dan kan je ook een busje nemen die hier regelmatig op en neer rijdt. Let op, dit is niet gratis.

Duur: +/- 4 uur  
Lengte: 11 Km 
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld

10. Cristiano Ronaldo

De echte voetbalfans kunnen op Madeira hun grote held, Cristiano Ronaldo, bewonderen. Deze grote voetbalheld is geboren in Funchal en het eiland laat dit graag weten aan de bezoekers. In Funchal is zijn beeld te zien en er is zelfs een museum over hem: CR7.

cristiano ronaldo museum

In deze post heb je 10 leuke activiteiten op Madeira gelezen. Het is echt een prachtig eiland wat zeker een bezoekje waard is! Het wordt dan ook niet voor niets het Hawaï van Europa genoemd.

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: