Home » Interrailen met DiscoverEU

Interrailen met DiscoverEU

woman and man waiting on train station

DiscoverEU verloot elk jaar interrail reispassen onder jongeren van 18 jaar. Met deze pas kun je met de trein door Europa reizen en worden de treinreizen door de organisatie vergoedt. Dit jaar ben ik samen met mijn vriend een van de gelukkigen die deze zomer kan gaan interrailen!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Wat is het?

DiscoverEU geeft jongeren van heel Europa de mogelijkheid om door Europa te reizen met de trein. Dit is een kans die vele jongeren niet krijgen omdat het simpelweg te duur is. Door middel van deze actie wordt de reis een deel vergoedt en kan je jezelf verder ontwikkelen, nieuwe mensen en andere culturen leren kennen. Het is een geweldig initiatief en een kans die je normaal niet krijgt!

Klik hier om op de site van DiscoverEU te komen!

Wat krijg je vergoedt?

Soorten passen

Als je te horen hebt gekregen dat je de reis hebt gewonnen dan kan er gekozen worden uit twee soorten passen:

  1. Flexibele pas
  2. Fixed pas

Bij de flexibele pas krijg je 7 treinreizen vergoedt en kan de reis volledig naar eigen wil worden ingevuld. Bij de fixed pas krijg je toegang tot twee landen binnen de EU en staat de reis vast. Dit is handig voor mensen die aan een strak budget zitten. Echter heb je bij de flexibele pas meer vrijheid.

Klik hier voor meer informatie over de soorten passen

Discounts

Naast de pas biedt DiscoverEU ook discount codes aan. Dit is vooral handig om korting te krijgen bij verblijven maar ook activiteiten, eten en drinken en meer. Wat ik wel al heb gemerkt is dat ik de discounts waarschijnlijk niet veel zal gaan gebruiken. Het is namelijk lastig om te filteren op discounts voor minder populaire bestemmingen. Wel heb ik gebruik gemaakt van de cashback actie voor booking.com!

Booking.com

Mijn reis

Samen met mijn vriend zal ik deze zomer Europa gaan verkennen met de flexibele pas. Veel mensen kiezen ervoor om in hostels te verblijven omdat dit een stuk goedkoper is. Wij hebben ervoor gekozen om appartementen en hotelkamers te boeken omdat dit voor ons als koppel leuker was dan om samen met 4 anderen op een kamer te slapen in een hostel. Via de discounts hebben we gebruikgemaakt van de cashback actie van booking.com en hebben hierdoor wat geld bespaard.

Reisroute

  1. Thun, Zwitserland
  2. Neurenberg, Duitsland
  3. Split, Kroatië
  4. Ljubljana, Slovenië
  5. Verona, Italië
  6. Grainau, Duitsland

Het zal een actieve vakantie worden met prachtige natuur, leuke steden en in Split genieten van het strand. We sluiten af met Grainau omdat dit gelegen is in de buurt van het prachtige Eibsee meer. Hier kunnen we even terugblikken op de reis en genieten van de rust van de natuur na een intens maar leuk avontuur.

Klik hier voor de google maps van mijn reisroute

Let op!

Je krijgt de treinreizen vergoedt maar voor sommige treinen is het nodig om stoelen te reserveren. De kosten hiervoor kunnen echter wel hoog oplopen. Als je graag de hoofdplaatsen wilt bezoeken dan moet je er rekening mee houden dat de stoelreserveringen nog kunnen oplopen tot 60 euro per trein. Dit is dan ook een reden geweest dat we wat minder bekende plaatsen en Oost-Europa hebben gekozen voor onze reis. Wij zijn namelijk erg weinig geld kwijt aan stoelreserveringen.

europe seen on a globe. DiscoverEU interrailen door Europa

Volg mijn reis

Mocht je nu meer informatie over interrail willen, tips en mijn reis volgen? Houdt dan mijn blog in de gaten en volg me op Instagram om alles te kunnen volgen!

Mocht je nu meer inspiratie willen over leuke plekken, activiteiten en rondreizen in bijvoorbeeld Italië, bekijk dan zeker ook de blog van TravelCanyon! Ze schrijven meerdere posts per week en hebben prachtige reizen gemaakt en hierover geschreven. Zeker voor het interrailen zijn de stedentrips naar Milaan, Parijs, Valencia of Berlijn een aanrader om te lezen! Deze plekken zijn namelijk erg leuk om met de trein te bezoeken. In deze posts vind je de leukste bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je reis!

Klik hier om naar de blog van TravelCanyon te gaan!

Liefs

Andere posts die je wellicht ook leuk vindt:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: