Home » Met de Eurostar naar Londen

Met de Eurostar naar Londen

Met de Eurostar naar Londen

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om met de trein te reizen in plaats van met het vliegtuig. Hier zijn verschillende redenen voor: het is goedkoper (over het algemeen), redelijk snel, comfortabel en milieuvriendelijker, Zo kan je binnen 3 uur al met de trein in Londen staan en zit je gelijk centraal! Met de metro ben je namelijk binnen 7 minuten in het centrum.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

De Eurostar

Trein Organisatie De Eurostar biedt verschillende treinreizen aan die je van tevoren moet boeken en reserveren. Je kan in Nederland vanuit Rotterdam en Amsterdam opstappen. Het is dan mogelijk om een directe trein naar Londen te nemen of om over te stappen in Brussel Midi. Zorg er wel voor dat je ver van te voren boekt, zo heb je de goedkoopste kaartjes. Hoe later je boekt, hoe duurder.

eurostar

Hoe werkt het?

Wees op tijd

Aangezien Londen buiten de Europese Unie ligt, heb je een geldig paspoort nodig om erheen te reizen. Het wordt aangeraden om een uur á anderhalf uur van tevoren op het station te zijn. Zo heb je voldoende tijd om door de paspoortcontrole en security te gaan. Een dag voor vertrek krijg je een persoonlijk advies voor jouw trein met hoever van tevoren je het beste op het station kan zijn, dit is op basis van de drukte.

Security en paspoortcontrole

Eenmaal aangekomen op het station waar je wilt gaan opstappen, ga je door de security. Dit is vergelijkbaar met de security van het vliegen. Mocht je nog nooit gevlogen hebben: tijdens de security moet je je tas, jas, riem en horloge in een bak op een band leggen om te controleren of er geen verboden spullen mee zijn. Vervolgens moet je zelf door een poortje lopen.

Daarna wordt je paspoort twee keer gecontroleerd, eerst door de politie en vervolgens door de douane of een digitale versie hiervan, dit hangt af van het station. Als je dit hebt gehad is er de mogelijkheid om wat lekkers te halen voordat je de trein in stapt.

Overstappen in België

Als je een overstap hebt in België, dan hoef je niet in Rotterdam door de security en paspoortcontrole. Dit is pas als je daadwerkelijk de trein naar Londen in stapt. Het is dus niet nodig om een uur van tevoren aanwezig te zijn voor de trein naar België.

Voor ons was dit niet helemaal duidelijk. Onze trein zou om 7 uur vertrekken dus gingen wij om kwart over 5 van huis weg om een uur van tevoren op het station te zijn. Eenmaal aangekomen bleken we de enige te zijn… Later vertelde een conducteur ons dat de security en paspoortcontrole pas in België is en we voor niets zo vroeg waren opgestaan.

Ook super handig!
Met de NS International app kan je gemakkelijk zien welke treinen er in het buitenland rijden, hoe laat en vanaf welk perron! Erg handig als je nog andere treinen moet nemen buiten de Eurostar!

In de Eurostar

In de trein heeft ieder een eigen stoel toegewezen gekregen. Er is de mogelijkheid om eten en drinken in het Café te halen. De sfeer in de trein is erg relaxt wat het reizen erg prettig maakt. Daarnaast zijn er toiletten in elke coupe.

Eenmaal in Londen

Als je dan eindelijk in Londen bent aangekomen, hoef je nergens meer doorheen en kan je gelijk het station uit de stad in. Je stapt uit in het prachtige St. Parchas Station van Londen. Voor Harry Potter fans zijn er vele aspecten uit de serie terug te vinden op het station. Vanaf het station kan je ervoor kiezen om te lopen naar het centrum, dit is ongeveer een half uur á 40 minuten. Dit hebben we op de heenweg zelf gedaan en je komt dan gelijk in de sfeer, zeker aan te raden dus! Mocht je liever zo snel mogelijk in het centrum willen zijn, dan kan je een metro pakken en ben je in 7 tot 10 minuten in het centrum van Londen.

Kortom, reizen met de trein naar Londen is zeker een aanrader! Het reizen is erg comfortabel en je bent gelijk centraal. Hierdoor kan je gelijk genieten van je vakantie.

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: