Home » 10x handige interrail tips

10x handige interrail tips

person in passenger train

Samen met mijn vriend heb ik drie weken door Europa gereisd met de trein (klik hier om mijn reis te zien). In deze post heb ik 10 interrail tips voor je op een rijtje gezet om je interrail reis beter te laten verlopen en er alles uit te halen.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Overstaptijd

Zorg ervoor dat je minimaal 20 minuten overstaptijd hebt. Er vallen regelmatig treinen uit of ze hebben vertraging waardoor je de volgende trein kan missen. Mocht er iets uitvallen dan heb je wat meer tijd om een andere route te vinden.

Maak een selectie

Ga niet teveel doen omdat je alles wilt zien, de reis op zichzelf is al intens genoeg en als je geen rustdag of -momenten neemt dan ben je binnen no time kapot.

Klik hier om te lezen hoe je een interrail reis kan plannen.

Spullen binnen handbereik

Zorg ervoor dat de spullen die je in de trein gebruikt binnen handbereik hebt liggen of boven in de tas. Denk in dit geval aan een boek, iPad of oortjes die je in de trein gebruikt, maar ook je portemonnee met ID en/of paspoort.

Zelf tickets kopen

Ga je een dagje naar een andere plaats en moet je zelf tickets kopen, doe dit dan bij de infodesk. Zo heb je de goedkoopste kaartjes.

Packing cubes

Dit zijn een soort zakjes waar je op een georganiseerde manier je kleding et cetera in kan doen. Hierdoor blijft alles georganiseerd en kan je veel makkelijker je spullen pakken en weer opruimen. Zelf had ik een cube met broeken, een met topjes en een met ondergoed waardoor het erg overzichtelijk was. Je moet regelmatig je tas weer opnieuw in en uitpakken en dit scheelt veel tijd.

Klik hier om je eigen handige packing cubes te kopen!

Boek activiteiten met transfer

Om meer van het land of de plaats te zien is het erg leuk om verschillende activiteiten te doen. Wij hebben zelf onze activiteiten bij GetYourGuide en Tripadvisor geboekt en dit was echt ideaal. Let er wel op dat de activiteit die je doet, of in de buurt is, of een transfer erbij heeft. Op deze manier kan je veel makkelijker op de bestemming komen en hoef je niet bang te zijn dat je te laat bent door vertraging van het OV. Dit heb ik zelf wel meegemaakt en dat wil je echt voorkomen, het is erg vervelend als je de activiteit niet meer mag doen of dat de hele groep op jullie moet wachten.

Nachttreinen en of -bussen

Een andere interrail tip is om niet te veel nachttreinen en of -bussen. Hoe verleidelijk het misschien ook klinkt om s’avonds te reizen en wakker te worden in een andere plaats, is te vaak hiervan gebruik maken niet ideaal. Je kan namelijk niet heel goed slapen in de trein en of bus. De reis is al erg intensief en je kan je slaap goed gebruiken. Wij hadden een nachttrein en een nachtbus en dit was fijn, houdt er wel rekening mee dat je overdag erg moe zal zijn, dus plan niet een volle dag in.

Wij namen de nachtbus van flixbus en dit was ideaal om te boeken, ze sturen je een bericht al er vertraging is waardoor je weet wat je kan verwachten. Ook kan je tot vlak voor vertrek nog een plekje boeken (als deze beschikbaar is).

Check-in

Op de vorige tip aansluitend is het erg handig om te checken hoe laat je aankomt en hoe laat je kan inchecken. Bij ons kwam de trein om half 7 s’ochtends aan en we konden pas om twee uur inchecken. De kluisjes op het station waren niet beschikbaar dus moesten we naar iets anders op zoek om onze backpacks kwijt te kunnen want zeker in de hitte wil je hier niet de hele tijd mee rondlopen.

Klik hier om je verblijf te boeken!

Kluisjes

Op de meeste stations zijn er kluisjes beschikbaar waar je je backpack kan doen om de plaats te verkennen. De prijs van het kluisje is per plaats verschillend en hangt ook af van de grootte van het kluisje. Het is echt ideaal om je spullen kwijt te kunnen en zonder een enorme tas de stad te verkennen.

kluisjes op station, interrail tips
Kluisjes op het station in Zürich, Zwitserland

PAK NIET TEVEEL!

Je hebt heel snel de nijging om veel te veel mee te nemen, bedenk je goed dat je continu met je spullen aan het sjouwen bent. Als je te veel pakt dan gaat je rug echt pijn doen na verloop van tijd. Neem vooral kleding mee dat lekker zit. Comfort is echt super belangrijk! Je kiest al snel voor een leuk en makkelijk topje in plaats van je nette bloese. Begrijp me niet verkeerd, neem zeker een nette outfit mee, maar met 1 of 2 nette topjes kom je al heel ver. Mocht je nou toch iets missen, dan kan je dit altijd kopen.

Hierboven las je 10 interrail tips die ik voor jullie heb na mijn drie weken durende interrail reis door Europa. Hopelijk heb je er wat aan gehad!

Wil je meer reistips lezen, klik dan hier! 

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: