Home » Het Zwitserse Lauterbrunnen

Het Zwitserse Lauterbrunnen

groene omgeving lauterbrunnen

Wellicht heb je het Zwitserse plaatsje Lauterbrunnen al eens op sociale media langs zien komen. Het wordt namelijk steeds populairder! Dit komt door de prachtige natuur en de vele watervallen die er te bewonderen zijn. Het is redelijk klein en heeft eigenlijk maar één straat waar de restaurantjes etc. te vinden zijn. Dat maakt het echter niet minder leuk, want er is genoeg te doen!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Ligging + trein

Lauterbrunnen ligt in de regio Bern van Zwitserland en is een van de grootste beschermde natuurgebieden in Zwitserland. Lauterbrunnen ligt ten zuiden van het plaatsje Interlaken. Daarnaast is het makkelijk te bereiken met zowel de trein als de auto. Zelf kwamen we met de trein vanaf het plaatsje Thun, vanaf hier was het een uurtje met de trein met een overstap in Interlaken. Het is het makkelijkst en goedkoopst om je treinticket bij de balie te kopen. Zij weten namelijk welke route het goedkoopste is. De treintickets van en naar Lauterbrunnen kunnen namelijk enigszins hoog uitvallen als je ze online koopt.

Klik hier om meer over Thun te lezen!

Watervallen

In Lauterbrunnen zijn er maar liefst 72 watervallen! Deze variëren van grote en kleine watervallen. Als je met de trein aankomt dan kom je in een gezellig straatje terecht. Aan het einde van deze straat is een enorme rotswand te zien waar een waterval vanaf komt. Je kan hier omhoog lopen om achter de waterval te komen. Daarnaast heb je vanaf hier een prachtig uitzicht. Daarnaast kan je ervoor kiezen om wat verder te lopen en een enorme waterval te bekijken: Trümmelbachfälle

Trümmelbachfälle

Op ongeveer 40 minuten lopen is de Trümmelbachfälle te vinden. Daarnaast is er ook een bus die van en naar Trümmelbachfälle rijdt en het is makkelijk met de auto te bereiken. Dit is een enorme waterval die je kan bezoeken. Het smeltwater van de Jungfrau gletsjer komt met maar liefst 20.000 liter per seconde naar beneden stormen. Door de snelheid van het water is het gesteente uitgesneden en je kan vanaf verschillende hoeken de waterval bekijken. Zo kan je helemaal naar boven lopen of een soort lift nemen.

Let wel op, je kan nat worden. Toen mijn vriend en ik er waren was het redelijk druk. Toen we een plek zagen waar niemand stond, dachten we dat het leuk was om hier te gaan staan om de waterval te bekijken. Echter was er een reden dat er niemand stond… Net op het moment dat wij er gingen staan, kwam er een lading water via die kant naar beneden en we waren helemaal doorweekt. Achteraf konden we het verwachten, de grond was namelijk helemaal nat 🙂

Om de waterval te bekijken moet je echter wel geld betalen:

  • Kinderen van 6 tot en met 15: 6 CHF
  • Volwassenen: 14 CHF

Het duurt ongeveer 2 a 3 uur om de volledige waterval te bekijken en er is een souvenirwinkeltje en een restaurant waar je wat lekkers kan eten en drinken.

Voor meer informatie over Trümmelbachfälle, de klik hier.

Wandelen

In Lauterbrunnen zijn er meerdere plekken waar je heerlijk kan wandelen. Zo kan je ervoor kiezen om naar de Trümmelbachfälle te wandelen, maar je kan ook een gondel of treintje nemen naar een wandelgebied in de buurt. Aangezien we er maar heel kort waren hebben we zelf niet de gondel genomen, maar het schijnt wel erg mooi te zijn. Zo kan je vanaf het station de gondel naar Grütschalp nemen, deze duurt ongeveer 4 minuten.

Het is echt super groen in deze omgeving. Dit is echt magisch om te zien en je wordt er helemaal rustig van. De bergen om je heen zijn dan ook een prachtige aanvulling op de omgeving. Na het wandelen kan je heerlijk wat eten en/of drinken bij een van de restaurantjes in de hoofdstraat.

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Volg: