Home » Treinreizen met Miss Railway

Treinreizen met Miss Railway

reizen met de trein

Als je op zoek bent naar de leukste treinreizen, dan moet je bij de reisblog van Miss Railway zijn. Al van jongs af aan reist ze graag met de trein en ze heeft dan ook al vele prachtige plekken bezocht! Voor deze post heb ik de eer gehad om haar een aantal vragen te stellen met betrekking tot haar treinreizen!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Saskia en ik woon met mijn vriend en puberdochter in de Zaanstreek. In het dagelijks leven werk ik als Paralegal op een merkenbureau in Amsterdam. Vorig jaar heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een reisblog gestart onder de naam Miss Railway. Ik wil laten zien dat treinreizen vooral erg leuk zijn en meestal niet zo ingewikkeld als men misschien denkt.

Klik hier om de reisblog van Miss Railway te bekijken

Waarom heb je besloten om vaak met de trein te reizen, in plaats van met bijvoorbeeld het vliegtuig?

De reden dat ik veel met de trein reis is omdat ik het echt héél erg leuk vind. Als 14 jarige crosste ik al met mijn Tienertoer-pas met vriendinnen het hele land door. Het is een hele andere beleving om met de trein te reizen dan bijvoorbeeld met het vliegtuig. Het is heel relaxed, je ziet het landschap veranderen en je kunt even de benen strekken als je wilt. Mijn vakantiegevoel begint zodra ik de trein instap. Deze liefde voor treinreizen moet je wel hebben want als je voor snelheid en een goedkoop reizen gaat dan is dit op de meeste trajecten niet de meest voor de hand liggende keuze. Er wordt wel hard aan gewerkt om dit te veranderen, dus ik heb goede hoop dat het ook voor andere mensen een steeds beter alternatief wordt. En naast het leuke en avontuurlijke aspect van treinreizen is het natuurlijk super fijn dat je met duurzaam reizen een steentje bijdraagt aan een beter milieu!

Welke plekken heb je allemaal al bezocht met de trein?

Sinds ik vorig jaar juni met mijn reisblog ben begonnen, heb ik de volgende buitenlandse steden bezocht: Keulen, Mainz, Londen, Antwerpen, York, Nice, Menton, Mechelen en Edinburgh. In december ga ik met de nachttrein naar Praag.

Wat was je favoriete bestemming en waarom?

Mijn mooiste treinreis maakte ik ooit in Australië. Die rit ging dwars door een tropisch regenwoud. Zo’n te gekke ervaring! In Europa vond ik de treinreis tussen Keulen en Mainz sprookjesachtig. Het spoor slingert langs de Rijn en je ziet onderweg prachtige kastelen en wijnranken.

treinreis in Australie

Zou je het andere aanraden om met de trein te reizen?

Ik zou iedereen aanraden om eens Slow Travel te ervaren. Niet haasten om van A naar B te komen, maar 100% genieten van je reis van A naar B. Leg die telefoon maar eens weg en zie de mooiste dorpjes, steden en meertjes aan je voorbij trekken. Na een treinrit van 11 uur kom je uitgerust aan; terwijl je na 11 uur vliegen verkreukeld en stram het vliegtuig uitkomt.

trein op het station, treinreizen

Wat is het gekste dat je ooit in de trein hebt meegemaakt?

In de nachttrein van Nice naar Parijs had ik een bed in een vrouwencouchette geboekt. Maar onder het reisgezelschap bevond zich ook een kat. Eén van mijn kamergenoten had de kat in Nice gevonden en besloten deze mee naar huis in Bordeaux te nemen. Het arme beest vond de reis in het verplichte reismandje niet zo leuk en hield iedereen met het gejank wakker. Het meisje voelde zich enorm opgelaten. Uiteindelijk heeft ze midden in de nacht de kat maar bij haar in bed genomen. Kat blij, wij blij. Toch nog een goede nachtrust gehad.

Wat is de beste tip voor nieuwe treinreizigers?

Boek op tijd! Dat scheelt zoveel in de kosten. Tickets zijn meestal 120 dagen van te voren beschikbaar. Soms kan het ook voordeliger zijn een Interrail pas te kopen. Tegenwoordig zijn er ook een aantal websites waar je de prijzen van een ticket goed kunt vergelijken. De dag en het tijdstip bepalen onder ander de prijs. Investeer ook in een goede rugzak want dat blijft toch voor treinreizen de handigste bagage.

Wil je meer lezen over Miss Railway? Dat kan! Ze heeft namelijk ook nog een Instagram account waar ze actief op is.

Klik hier op Miss Railways Instagram te bekijken!
Klik hier om Miss Railways blog te bekijken!

Liefs

capturemomentsblog

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: