Home » Dingen te doen in Verona

Dingen te doen in Verona

Verona fotografie Italië

Waarschijnlijk komt deze plaats je bekend voor. Het is namelijk de plek waar een bekend verhaal van Shakespeare zich afspeelt, namelijk Romeo en Juliet. Het ligt in het noorden van Italië en is goed te combineren met een uitstapje naar het bekende Gardameer. In Verona zijn er vele prachtige bezienswaardigheden en leuke activiteiten te doen. Lees hier meer over in deze post!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

TIP:
Koop een Verona Card om met korting of zelfs gratis in kathedralen, de Arena van Verona, musea en andere bezienswaardigheden te komen. Klik hier om de kaart te kopen voor maar 20 euro!

1. Romeo en Juliet

Ik kan dan ook bijna niet anders dan te beginnen met de bezienswaardigheden die met Romeo en Juliet te maken hebben. In Verona zijn er diverse plekken te bezoeken die iets met het verhaal te maken hebben. Zo kan je het balkon van Juliet bezoeken en erop staan, Casa di Giulietta. Let er wel op, deze plek is er toeristisch. Als je het balkon goed wilt kunnen zien, zorg er dan voor dat je hier vroeg bent om de drukte te ontlopen. Daarnaast kan je ook de graftombe van Juliet bezoeken. Dit ligt iets verder van het balkon.

2. Bekijk Verona van boven

Iets verder van het centrum kan je een trap naar een prachtig panoramisch punt nemen. Via deze trap loop je richting het Kasteel van San Pietro. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Verona (bekijk de foto’s hieronder). Er is een klein restaurantje te vinden, waar je een heerlijk drankje kan doen terwijl je van het uitzicht geniet.

Mocht je minder goed te been zijn, dan is het ook mogelijk om de funicular naar boven en beneden te nemen. Op deze manier hoef je niet alle trappen te bewandelen.

3. Bezoek de Arena van Verona

Je hoeft niet naar Rome te gaan om een prachtige arena te zien. Dit kan namelijk ook in Verona. Je kan zelf naar de Arena van Verona gaan en van binnen een kijkje nemen. Er worden regelmatig optredens gegeven, deze zou je dus ook nog kunnen bewonderen. Ben je een student, dan heb je studentenkorting op je entreeticket.

4. Ga shoppen in de winkelstraat: Via Giuseppe Mazzini

De hoofdstraat van Verona is Via Giuseppe Mazzini. Hier zijn vele winkels te vinden en is dus de perfecte straat om weer een heleboel leuke kleding, spullen en souvenirtjes in te slaan. Ook grote merken zijn hier te vinden, denk aan Gucci, Pandora, Michael Kors, Swarovski en meer!

5. Piazza Delle Erbe

Een van de mooiste pleinen in Verona is het Piazza Delle Erbe plein. Op dit plein zijn veel marktjes waar je onder andere leuke souvenirtjes kan halen. Het plein bruist vaak van het leven en je kan hier heerlijk wat eten en/of drinken in een restaurantje.

Klik hier om alle foto's van Verona en Lazise te bekijken!

Zin in een uitstapje naar een andere plek?

Het welbekende Gardameer ligt erg dicht bij Verona. Het is dan ook erg leuk om een dag een uitstapje te maken naar een van de plaatsjes aan het Gardameer. Zo kan je bijvoorbeeld naar Lazise gaan. Ook zijn er een aantal pretparken in de buurt van het Gardameer, wat erg leuk is voor kinderen!

In deze post heb je vijf leuke activiteiten in Verona kunnen vinden? Vanaf het moment dat we in Verona aankwamen, waren we verliefd op deze plaats. Het is er echt zo mooi, en het ligt erg centraal waardoor je ook andere plaatsen kan bezoeken.

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Volg: