Home » Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen giraf

Heb je altijd al op safari willen gaan maar is een reis naar Afrika op het moment niet mogelijk? Dan is safaripark Beekse Bergen erg leuk om het safari gevoel te krijgen! Het park is helemaal in de Afrikaanse sfeer ingericht en biedt verschillende manieren om op safari te gaan.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Beekse Bergen

Het park is gelegen in Hilvarenbeek in Noord-Brabant. Beekse Bergen bestaat uit verschillende onderdelen: het safaripark, Safari Hotel, Safari Resort, Event Center, Speelland en Lake Resort. Zelf ben ik alleen naar het safaripark geweest dus daar zal de rest van deze post over gaan.

Safari mogelijkheden

Autosafari

Je kan zelf met de auto een safari doen waarbij er diverse dieren rondlopen, denk aan giraffen, zebra’s, cheeta’s, verschillende herten en nog veel meer! Beekse Bergen heeft een app waarin je een audiotour op kan zetten die tijdens de safari informatie geeft over de dieren. Hierdoor leer je iets over de dieren en dit maakt de ervaring veel leuker. De safari bestaat uit twee delen. Tussen de twee delen kom je terecht bij het kongoplein waar een souvenirwinkel en eetgelegenheden te vinden zijn. Deze tussenstop is ook te voet te vinden.

Mocht je geen auto hebben, geen probleem! Ook hier heeft het park wat op bedacht. Er is namelijk ook een bus die dezelfde route als de autosafari aflegt. Let op, deze bus rijdt alleen tussen 1 oktober en 10 april. De gamedrive is wel elke dag van de week beschikbaar, hier betaal je wel 15 euro extra voor per persoon.

Klik hier om tickets te kopen voor het safaripark
  • Safaripark Beekse Bergen
  • twee dromedarissen bij de autosafari
  • giraf Safaripark Beekse Bergen
Klik hier om alle foto's van beekse bergen te bekijken!

Bootsafari

Meerdere keren per dag vaart er een boot langs de verblijven van de dieren. Hierdoor zie je de dieren van een andere kant en de boot geeft een hele leuke sfeer. Op de boot staat een enthousiaste ranger te vertellen over de dieren die onderweg te zien zijn. De tocht duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en brengt je van de ene naar de andere kant van het park.

bootsafari op Safaripark Beekse Bergen

Wandelsafari

Natuurlijk kan je de dieren ook te voet bekijken. Zo loop je zelf door het park en kan je op je eigen tempo de prachtige dieren bekijken. Aangezien het park zo groot is, heb je vaak een prachtig uitzicht op de ruime verblijven van de dieren. Het voelt niet alsof je in een dierentuin loopt, maar alsof je je er echt tussen bevindt. Het park heeft goed gebruikgemaakt van zijn ruimte en dit is goed terug te zien!

Lees hier waarom een dierentuin DE leerplek is voor fotografen!

Safaripark Beekse Bergen is een prachtige dierentuin voor jong en oud waarbij je je echt tussen de dieren bevindt. Durf jij tussen de giraffen en leeuwen te rijden?

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Volg: