Home » Menorca weekplanning

Menorca weekplanning

Menorca weekplanning

Menorca is een prachtig Spaans eiland dat naast het bekende eiland Mallorca ligt. In deze post geef vind je een weekplanning vol met leuke activiteiten om in een week alle hotspots van het eiland te bezoeken (inclusief wat mooie wandelingen). 

Alles wat je moet weten over Menorca!

Dag 1

  • Ciutadella
  • Ćastell de Sant Nicolau
  • Cala Santandria
  • Posta de Sol
  • Cala en Bosc

Op de eerste dag is het leuk om het eiland een beetje te verkennen. Een leuke manier om dit te doen is door een leuke fietsroute langs een aantal bezienswaardigheden. Ciutadella is een prachtige stad in Menorca waar leuke winkels, restaurantjes en een aantal historische gebouwen te bewonderen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de fietsroute en tussenstops.
Route langs de haven vanuit Ciutudella naar Ćastell de Sant Nicolau
Route naar Ćastell de Sant Nicolau

Dag 2

  • Monte Toro
  • Cala Macarella

Monte Toro is de hoogste berg van Menorca. Als je op de top bent heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Het is een flinke route dus vergeet je goede wandelschoenen niet mee te nemen! Om na de lange wandeling even af te koelen bezoek je het strand Cala Macarella.

Dag 3

  • Cala Pardals
  • Paddle surf Son Xoriguer
  • Cova des pardals 

Na een actieve dag is het wel lekker om even tot rust te komen bij een heerlijk strand. Het strand Cala Pardals is een ruim strand met een leuke wandelroute erbij. Langs de kust zijn een aantal inhammen waar mini strandjes te vinden zijn. Daarnaast kan je hier heerlijk eten bij een van de strandtentjes. Vervolgens huur je een Paddle surf in Son Xoriguer, dit kan bij Surf and Sail. Met je paddle surf kan je naar Cova des Pardals gaan om vanaf de zeekant de grot te bekijken. Mocht je het leuk vinden kan je aan het einde van de dag deze grot ook nog via het land bezoeken.

Dag 4

  • Mahón
  • Binibeca

Met de bus, auto of fiets kan je de stad Mahón bezoeken. Mahón heeft de grootste haven van Europa en deze kan je hier dan ook bezoeken. Aangezien in de stad niet heel veel te doen is, is het leuk om deze trip te combineren met een bezoek aan het prachtige plaatsje Binibeca. Mocht je op zoek zijn naar een leuke instagram waardige plaats, dan moet je hier zijn.

haven van Menorca  Mahón, weekplanning activiteit
De haven van Mahón

Dag 5

  • Cala Santandria
  • Wandeling Camí de Cavalls

Een prachtige wandeling die op het eiland te doen is, is de wandeling door Camí de Cavalls. Je kan het strand Cala Santandria bezoeken. Bij het strand zijn verschillende restaurantjes te vinden waar je tussendoor even wat lekkers kan eten en of drinken.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling door Camí de Cavalls.
geiten op menorca
Camí de Cavalls

Dag 6

  • Son Bou

In Son Bou kan je verschillende dingen doen. Zo kan je ervoor kiezen om heerlijk naar het strand te gaan, maar je kan ook het centrum van Son Bou bezoeken. De rest van de dag kan je lekker in het zwembad besteden of naar eigen invulling een activiteit ondernemen. Mocht je inspiratie nodig hebben, bekijk dan deze post waar je 5 leuke activiteiten aan de westkant van Menorca vindt.

Dag 7

  • Kayakken in Es Grau

Als afsluiting van de vakantie kan je Es Grau bezoeken. Es Grau is een van de bekendste plaatsen op het eiland om te gaan kayakken. Er worden hier verschillende kayaktours aangeboden maar je kan er natuurlijk ook een huren en zelf op pad gaan. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Verken vervolgens zeker de stad en eet bij een gezellige strandtent.

Aan de hand van deze weekplanning heb je een combinatie van een relaxte en een actieve vakantie waarbij je verschillende leuke activiteiten onderneemt. De weekplanning kan natuurlijk ook als basis gebruikt kunnen worden en aangevuld worden naar eigen wensen.

weekplanning menorca activiteit Ciutadella

Bekijk dit ook!

Naast deze weekplanning heb ik op mijn blog verschillende posts geschreven over het prachtige eiland. Mocht je hier meer over willen weten, bekijk deze dan zeker! 

Liefs

*Deze post bevat affiliate links

Volg: