Home » Curaçao: een krab voor de deur

Curaçao: een krab voor de deur

crab on beach

Toen ik ongeveer 14 jaar was ging ik samen met mijn ouders en mijn zusje naar Curaçao. We hebben gezwommen, gevaren, gesnorkeld en nog veel meer leuke dingen toen er plots aangeklopt werd door een bijzondere gast.

Curaçao

Een vriend van mijn vader had hier een huisje en die mochten we in de vakantie gebruiken. Het was een prachtig huisje met een klein privé-strand, leguanen en kolibries in de tuin en uitzicht op een opvangcentrum voor zeedieren. Aangezien ik tijdens de schoolweken naar Curaçao ging had ik huiswerk meegekregen. Gelukkig kreeg ik hulp van de vriend van mijn vader waardoor ik al snel gewoon van de vakantie kon genieten. Het is een prachtig eiland waar ik graag nog een keer heen wil gaan om nog meer van het eiland te zien!

strand op Curaçao
Strand op Curaçao

Het huisje

Het huisje was gevestigd in een rustige straat en met een klein privé-strandje in de achtertuin. Op loopafstand was je bij een heerlijke smoothie bar en een opvangcentrum voor zeedieren. In het opvangcentrum konden mensen met dolfijnen zwemmen als een vorm van therapie. Als je in de tuin zat dan was het wel eens zo dat er een grote leguaan langs liep of een kolibrie even kwam buurten. Daarnaast had je weleens uitzicht op springende dolfijnen, echt magisch.

Onverwachts bezoek

We waren aan het klaarmaken om lekker uit eten te gaan tot er ineens op de deur geklopt werd. Ik schrok me rot want je verwacht niemand aan de deur en ik was de enige in de woonkamer. Uiteindelijk besloot ik niet open te doen en ineens werd er op de deur in de tuin geklopt. Het was inmiddels donker en toen ik de gordijnen open deed zag ik niks. Mijn ouders kwamen er gelukkig aan en terwijl ik het verhaal vertelde werd er nogmaals op de voordeur aangeklopt. Mijn vader doet de deur open en je raad nooit wat we zagen. Er was een grote landkrab die rond het huis liep en op de deuren en het raam klopte. Helaas is er geen foto van de krab gemaakt maar ik kan je vertellen dat hij erg groot was, dikke scharen had en een zandkleur. Hij leek een beetje op de foto aan het begin van deze post. Uiteindelijk heeft mijn vader de krab met een rubberen zwemstaaf weggejaagd.

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: