Home » Lessen van mijn 3 jarige relatie

Lessen van mijn 3 jarige relatie

shallow focus photography of keychains

Al meer dan drie jaar zit ik in een gelukkige relatie met mijn vriend. We kregen een relatie op 15 juni 2019 en zijn letterlijk samen opgegroeid. Mijn vriend was toen 14 jaar en ik was 15, ondertussen zijn we beiden 18. In de tussentijd heb ik een aantal lessen geleerd over het hebben van een relatie. Dit zijn 5 lessen die ik heb geleerd in mijn drie jarige relatie.

1. Meningsverschillen zijn normaal

Een van de belangrijke lessen die ik heb geleerd is dat meningsverschillen erbij horen. Geen enkele relatie is perfect. Je kan het niet altijd over alles eens zijn met elkaar en hierdoor kunnen meningsverschillen ontstaan. Wat er vervolgens toe doet is hoe je hiermee omgaat. Zo kan je ervoor kiezen om niet te luisteren naar de mening van de ander maar je kan er ook voor kiezen om wel te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. And guess what, de tweede optie is vaak het beste (hoe moeilijk het ook kan zijn). Ik zeg nu niet dat je het vervolgens eens moet zijn met de ander maar in de helft van de gevallen kan alleen al het luisteren naar de ander een hoop oplossen. Je laat namelijk zien dat je de mening van je partner respecteert ondanks je zelf een andere mening hebt.

2. Communicatie is key

Dit is iets wat snel fout kan gaan in deze tijd. We hebben vrijwel allemaal een telefoon en sturen hiermee vaak berichten naar elkaar maar deze berichten kunnen soms anders overkomen dan je bedoeling was. Zo heeft bijvoorbeeld iedereen een eigen betekenis bij sommige emoji´s. Dit kan voor misverstanden zorgen die weer kunnen leiden tot discussies of ruzies. Mijn tip is dan ook om met elkaar te bellen of gewoon af te spreken met elkaar om zaken te bespreken of dingen af te spreken. Dit heeft vaak meer (en een positiever) impact dan een berichtje. Bovendien zijn er dan minder misverstanden.

Daarnaast is communicatie überhaupt belangrijk! Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en wordt je band nog sterker. Simpele spellen van bijvoorbeeld Open Hartig kunnen een leuke steun zijn om nieuwe gespreksonderwerpen te krijgen en een andere kant van je partner te leren kennen.

Cadeau.nl - Summer Sale

3. Niks gaat vanzelf

Je moet energie in elkaar blijven steken, ook als je al in een lange relatie zit. JUIST als je in een lange relatie zit. Als je net een relatie hebt dan ben je helemaal gek op elkaar en is alles nog spannend en leuk. Naarmate je langer in je relatie zit zullen bepaalde dingen sneller als vanzelfsprekend gezien worden terwijl het nu juist belangrijk is om je liefde aan elkaar te tonen. Als je niet voldoende aandacht aan elkaar besteed zal je relatie gaan verwateren en is de spark die er in het begin was ervan af.

Tips:

  • Spreek regelmatig met elkaar af
  • Vertel elkaar hoeveel je van de ander houdt. Dit wordt vaak vergeten omdat het als vanzelfsprekend wordt gezien, toch kan het erg veel betekenen voor je partner als je het hem of haar verteld.
  • Blijf communiceren over dingen die je dwars zitten
  • Ga op dates
expres je liefde, lessen relatie
Expres je liefde

4. Ga op dates

Door op dates te gaan heb je echt even een een op een moment met je partner. Zeker met alle andere dingen die in je leven spelen kan het lastig zijn om een moment alleen met je partner te zijn, zeker als jullie nog niet samen wonen. Door dates in te plannen heb je deze momenten wel. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld uit eten te gaan als jullie beiden een relatief druk leven hebben maar als jullie meer tijd hebben en toevallig op dezelfde dag vrij hebben, gebruik dit dan. Gebruik deze dag om er samen op uit te gaan.

Klik hier voor 10 leuke en originele date ideeën
koffie date lessen
koffie date

5. Leer elkaars verleden kennen

Vaak komen reacties voort uit situaties die vroeger hebben plaatsgevonden. Dit zal je misschien zelf ook wel herkennen, als je ouders vroeger snel boos op je werden om niks dan zal je nu sneller bang zijn om iets fout te doen. Zo merkte ik al snel dat het verleden van mijn vriend bepaald gedrag heeft gecreert en hij daarom soms anders reageert op bepaalde situaties dan ik zou verwachten. Door van gebeurtenissen uit elkaars verleden op de hoogte te zijn kan je elkaars reactie beter begrijpen en eventuele onenigheden voorkomen. Nu zeg ik niet dat je alles in detail moet weten maar meer de grote lijnen, denk aan een scheiding, een familielid dat is overleden of een andere situatie die veel impact heeft gemaakt op je partner.

Dit zijn een aantal lessen die ik kon halen uit mijn drie jarige relatie die je hopelijk helpen met het versterken van jouw relatie! Veel plezier met het opbouwen van een nog betere band en alle andere mooie dingen die op je pad zullen komen!

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: