Home » Overnachten aan de kust van Scheveningen

Overnachten aan de kust van Scheveningen

de pier van Scheveningen

Samen met mijn vriend heb ik een nachtje aan het strand van Scheveningen overnacht in het prachtige Inntel hotel Marina Beach. De eerste dag hebben we Scheveningen verkent en vervolgens zijn we naar Den Haag geweest!

Wat is er te doen aan de kust van Scheveningen?

Hoewel de kust van Scheveningen niet extreem groot is, zijn er genoeg leuke activiteiten te doen. De meest bekende activiteit is waarschijnlijk het bezoeken van de pier. Op de pier zijn verschillende eettentjes te vinden met uitzicht op de kust. Daarnaast kan je hier overnachten in de pier suites, is er een zipbaan, kan je bungeejumpen boven de zee en is er een groot reuzenrad! Voor de jongste onder ons is er ook nog een Play and Bounce gedeelte waar kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl de ouders een drankje doen.

Daarnaast kan je het Legoland discovery centre en SEA LIFE bezoeken. Samen met mijn vriend ben ik naar SEA LIFE geweest. Je kan verschillende zeedieren spotten en er lopen medewerkers rond die je graag meer vertellen over hun dieren. Het enthousiasme waarmee ze vertellen maakt de ervaring nog leuker! Het is echter niet heel groot dus binnen 1 a 2 uur ben je er wel doorheen. Als afsluiting kan je nog lekker wat eten bij het restaurant t´ boothuys.

common clownfish sealife scheveningen

Natuurlijk kunnen we het strand niet vergeten! Het is een prachtig uitgestrekt strand waar je in de zomer heerlijk kan zonnen en naarmate het kouder wordt er heerlijk gewandeld en gewindsurft kan worden. Kortom, genoeg te doen!

grand hotel amrath kurhaus facade in Scheveningen
Scheveningen

Eetgelegenheid

Er zijn zoveel restaurantjes te vinden in Scheveningen dat het moeilijk is om te kiezen waar je gaat zitten. De meeste restaurantjes bieden vergelijkbare gerechten aan, het is dan ook vooral belangrijk dat je leuk en gezellig kan zitten en de bediening goed is. Als je wat verder de linkerkant van het strand op loopt kom je de echte strandtentjes tegen waarbij je niet langs maar op de kust eet. S´avond aten we bij de strandtent de Waterreus, dit is zeker een aanrader. Het eten is lekker, het gebouw is knus gedecoreerd en de bediening is goed.

Het hotel

We hebben overnacht in het prachtige Inntel hotel Marina Beach. Bij het boeken van het hotel kan je kiezen voor zee- en stadszicht. Let hierbij wel op dat als je kiest voor zeezicht en een kamer zonder rond bubbelbad, de kans groot is dat je geen zicht hebt op de kust van Scheveningen maar net aan de andere kant zit. Hier heb je wel zicht op zee maar niet op het strand.

Het hotel biedt een uitgebreid ontbijt aan en er is de mogelijkheid om te lunchen en dineren, het menu is echter wel beperkt. Daarnaast is er een zwembad met zicht op het strand en de Pier van Scheveningen, een fitnessruimte en diverse wellness activiteiten. Op een aantal verdiepingen zijn snoepautomaten en ijsblokjesmachines te vinden. Het personeel is erg vriendelijk en de kamers zijn vrolijk gedecoreerd.

Den Haag

Aangezien je binnen een paar minuten met de tram in Den Haag bent konden we dit natuurlijk niet overslaan. Met de tram vanaf Kurhaus zijn we naar het Vredespaleis geweest. Helaas waren er die dag geen fysieke rondleidingen maar was er wel een gratis digitale tour waarbij je met oortjes en je eigen telefoon een terugblik naar het begin van het Vredespaleis krijgt. Vervolgens hebben we de tram naar het centrum gepakt en zijn we bij restaurant Dudok wezen lunchen. Zeker een aanrader als je in Den Haag bent!

PSST, bekijk zeker mijn tiktok voor een filmpje van de overnachting. Klik hier om het filmpje te zien!

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuke en romantische overnachting EN activiteiten ondernemen, dan is Scheveningen in combinatie met Den Haag zeker een aanrader. Het zijn twee totaal verschillende werelden die erg leuk zijn om samen te bezoeken.

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: