Home » 5 leuke kerstmarkten in Nederland

5 leuke kerstmarkten in Nederland

red and white christmas balls hanging oon christmas tree

Het kerstseizoen is in aantocht en dat betekent kerstfilms, kaarsjes EN kerstmarkten. In deze post vind je 5 leuke kerstmarkten die je in Nederland kan bezoeken.

1. Country and christmas Fair

De kerstmarkt vindt plaats bij het prachtige Kasteel de Haar van 21 tot en met 26 november 2023. In de tuinen van het kasteel zijn verschillende kraampjes te vinden met heerlijk eten, kerstdecoraties, kleding en meer. Je kan hier heerlijk snuffelen tussen alle spulletjes en genieten van de warme chocomelk of glühwein in je handen. Daarnaast is er een prachtige watershow die je kan bekijken.

TIP: soms is het makkelijker om hier contant te betalen. Neem dan ook voldoende contant mee voor de zekerheid.

2. Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht vindt plaats in de Vrijthof. Je kan deze kerstmarkt bezoeken tussen 30 november en 31 december in 2023. Er is een groot overdekte schaatsbaan met een café en de straten van Maastricht zijn feestelijk versierd. Daarnaast is er ook een reuzenrad waar je in kan gaan en zijn er natuurlijk leuke kraampjes waar je rond kan kijken. Kortom, voor iedereen is er wat leuks te doen en je zult ongetwijfeld een leuke tijd hebben!

3. Royal christmas fair

Als je houdt van verlichting dan moet je hier zijn! Dit is het lichtjes paradijs. De Royal Christmas fair vindt plaats in Den Haag op het lange voorhout van 7 tot en met 23 december 2023 (18 december is het gesloten). Het hele centrum is prachtig versierd en verlicht. Ook hier zijn verschillende kraampjes maar ook kampvuren, optredens en muziek.

PLUSPUNT: het is gratis!

4. Kerststad Valkenburg

Het prachtige stadje Valkenburg is van 17 november tot en met 7 januari 2023 omgetoverd tot kerststad. Er zijn vele lichtjes, eten en drinken, kraampjes en muziek. Het bijzondere aan deze kerstmarkt is dat je niet alleen bovengronds maar ook ondergronds kan genieten van de sfeer. De kerstsfeer gaat namelijk door in de Gemeentegrot, de Fluweelengrot en de Wilhelminagroeve. Bij Santa´s Village vind je gezellige houten chalets met heerlijke snacks voor tussendoor. Voor meer informatie over dit evenement kan je kijken op de site van het evenement zelf.

TIP: koop van te voren een kaartje

5. Ice Village Amsterdam

Rondom het Museumplein is een prachtige schaatsbaan aangelegd waar je heerlijk op kan schaatsen. Heb je honger of dorst na het schaatsen, dan zijn er genoeg lekkere eetkraampjes waar je wat kan snacken. Daarnaast kan je natuurlijk de leukste dingen shoppen. Het evenement vindt van 13 tot en met 26 december 2023 plaats.

bezoek een kerstmarkten

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: