Home » 15 Leuke herfst activiteiten

15 Leuke herfst activiteiten

red leaf trees near the road

Bladeren verkleuren en dekens worden uit de kast gehaald. Het is weer herfst! Dit is een seizoen vol regen en prachtige bomen vol verschillende kleuren bladeren. Er zijn dan ook genoeg leuke herfst activiteiten te doen. Lees hier 15 leuke herfst activiteiten.

1. Maak een wandeling door de prachtige natuur

Ga op pad en maak een prachtige wandeling door het bos. Geniet van de oranje, gele en bruine bladeren om je heen. Wees wel op tijd want voor je het weet zijn alle bladeren op de grond gevallen!

wandeling herfst activiteiten

2. Ga picknicken

Pak een mand. Ga naar de winkel en haal heerlijke snacks voor tijdens je picknick. In de herfst zijn er nog genoeg mooie dagen om met je vrienden te picknicken. Een snack of gerecht met appels of pompoen erin kan natuurlijk niet ontbreken!

3. Leg het seizoen vast

Pak je camera en ga er op uit. De natuur verandert erg snel en dit moet vastgelegd worden. Dit is dan ook jouw teken om het gewoon te doen en geloof me je gaat er geen spijt van krijgen. Je hebt namelijk een leuke bezigheid in de buitenlucht en mooie foto´s om terug te kijken!

fotografeer de herfst natuur

4. Houdt een herfst fotoschoot

Op Pinterest staan genoeg leuke foto-ideeën die je als inspiratie kan gebruiken voor een leuke fotoshoot. Je kan natuurlijk ook een fotoshoot houden met vrienden of je partner en dan heb je er gelijk een leuk dagje uit van gemaakt.

5. Bingwatch je favoriete film of serie

Nu het zo snel donker wordt is het extra leuk om met een dekentje op de bank te zitten en je favoriete film of serie te bingwatchen. Bakje popcorn erbij en …. ACTION!

cozy film of serie kijken herfst activiteit

6. Spelletjesmiddag of -avond

Grote kans dat je al een tijdje geen spelletjes heb gespeeld maar het is echt heel leuk om met zijn allen een spelenmiddag of -avond te houden. Voor 18 plussers kan je bijvoorbeeld ook een cocktailavond combineren met spelletjes om het wat interessanter te maken.

7. Bezoek een locale markt

Op een lokale markt kan je zoveel leuke decoraties kopen die passen bij het seizoen maar ook de heerlijkste gerechten proeven. Dit is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

8. Bak een heerlijke appeltaart + appels plukken

Een andere leuke herfst activiteit is een bezoek aan een appelplukkerij. Kies de lekkerste appels uit om een heerlijke appeltaart van te maken. Dit past helemaal bij het seizoen en is een leuke activiteit om te doen. De taart zal nog lekkerder smaken nu je je eigen appels hebt geplukt.

appeltaart bakken

9. Bezoek een wijnproeverij

Ga gezellig naar een wijnproeverij en proef de lekkerste wijnen. Dit is in deze periode extra sfeervol en dan ook erg leuk. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete wijn.

10. Spendeer een weekend in een airbnb

Ga er even tussenuit en boek voor een weekend een airbnb in de stad of het bos, maar net wat je lekker vindt. Leg je telefoon weg en kom voor een keer echt helemaal tot rust. Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg en het kan geen kwaad om zo nu en dan even uit het ritme te stappen en op jezelf of je familie te focussen.

11. Ga op een roadtrip

Hetzelfde geldt voor een roadtrip. Misschien heb je het wel zo druk dat je maar 1 dag vrij hebt. Of je bent gewoon op zoek naar een leuk dagje uit, dat kan natuurlijk ook. In beide gevallen kan een roadtrip een leuke optie zijn. Plan een leuke route uit en eet tussendoor in een heerlijk restaurant. In mijn post over reisapps die je moet hebben staat een leuke site die hierbij kan helpen.

roadtrip herfst activiteit

12. Bezoek een drive-in-movie

Ook in Nederland zijn er een aantal drive-in-movie mogelijkheden. Hoe leuk is het om met zijn allen een film te kijken maar op een andere manier dan je gewend bent. Haal wat popcorn en lekker drinken, rijd naar de drive-in toe en genieten maar!

13. Maak je eigen herfstdecoratie

Veel winkels verkopen leuke herfstdecoratie maar het is soms nog leuker om je eigen decoratie te maken. Denk aan het versieren van een vaas en het haken van een schattig eekhoorntje. Het is maar net wat je wilt en kan. In bijvoorbeeld de Action of de Xenos kan je wat kleine basic potjes en kale decoraties kopen die je vervolgens zelf op pimpt. Ook hiervan zijn genoeg leuke voorbeelden te vinden op pinterest.

14. Ga naar een pompoenenmartk

Dit is echt een typisch Amerikaanse traditie maar waarom zou dit niet in Nederland kunnen? Ook hier zijn leuke pompoenmarkten waar je de mooiste pompoen kan uitkiezen en deze om te toveren in een griezelig pompoenmonster…

close up shot of jack o lantern on a wooden table

15. Lees een nieuw boek

Haartje aan, warme koffie, een dekentje en you are ready to read. Pak het boek die je altijd al hebt willen lezen uit de kast en waan je in een andere wereld. Je kan natuurlijk ook van te voren naar de bibliotheek in de buurt gaan om hier een leuk boek te halen om te lezen.

lees een boek met koffie

Zoals je leest zijn er genoeg leuke herfst activiteiten te doen. Hopelijk heb je wat leuke ideetjes opgedaan voor een leuke herfst periode. Veel plezier tijdens al je herfst activiteiten en wees snel want voor je het weet is het voorbij.

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: