Home » 10x leuke activiteiten in Split

10x leuke activiteiten in Split

de haven van Split

Split is een plaatsje in Kroatië wat steeds populairder wordt onder de Nederlanders. Veel jongeren bezoeken deze plaats door de uitgaansmogelijkheden, maar Split is zoveel meer dan dat. In deze post vind je 10 leuke activiteiten in en rondom Split!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

1. Loop door de historische straten

Het centrum van Split heeft prachtige kleine straatjes met leuke eettentjes en winkeltjes waar je heerlijk doorheen kan lopen. Pas op dat je niet verdwaald raakt tussen al die kleine straatjes.

2. Doe een Game of Thrones tour

Een aantal scènes van de bekende serie The Game of Thrones zijn opgenomen in het centrum van Split. Er zijn dan ook genoeg mensen die hier tours over aanbieden waarbij je langs alle plekken komt die in de serie te zien zijn. Ze vertellen je graag meer over de gebouwen en de serie!

The game of Thrones set in Split Kroatië

3. Neem een boot naar een van de eilanden in de buurt

Vanuit Split kan je een boot nemen naar een van de vele eilandjes die aan de kust van het Kroatische plaatsje bevinden. Er zijn vele organisaties die deze boottochten aanbieden, dus dit kan makkelijk ter plaatse geregeld worden. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en eigenschappen. Lees je dus even in in wat het eiland te bieden heeft zodat je weet waar je heen gaat. Zo heeft het eiland Vis een rijke militaire geschiedenis omdat het Joegoslavische leger dit eiland als basis gebruikte, erg interessant!

4. Maak uitstapjes naar de Krka-watervallen

Dit park staat vooral bekend om de grote waterval. Het gehele park is werkelijk prachtig, je waant je in een volledig groene natuur met prachtige flora en fauna. Overal waar je kijkt zie je blauwe libellen en vissen en natuurlijk vele grote en kleine watervallen.

  • krka watervallen bezoeken
  • krka watervallen bezoeken
Wil je meer weten over de Krka-watervallen, bekijk dan deze post! (nog schrijven)

5. Loop naar de top van de Marjan berg

Net buiten het centrum kan je een wandeling maken naar de top van de Marjan berg, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het centrum van Split en de rest van de omgeving. Wees voorbereid, er zijn heel veel trappen. Ben je slecht te been of zijn trappen niet je ding, dan is deze wandeling niet geschikt voor jou omdat het bijna volledig uit trappen bestaat.

  • leuke activiteit in Split met prachtig uitzicht marjana berg
  • activiteit in split: wandeling top van Marjana berg

6. Ga de zee in voor verkoeling

Split heeft niet echt zandstranden maar je kan wel de zee in. Als je je spullen en kleedje op de steiger of op het gras legt dan kan je via een zwembadtrap de zee in om heerlijk af te koelen. Heb je toch liever zand, dan moet je iets verder lopen. Dan kom je bij een wat kleiner zandstrand. Het strand is niet heel groot, dus houdt er rekening mee dat er niet heel veel ruimte is.

7. Doe leuke activiteiten in Omis

Omis is een klein, schattig plaatsje op ongeveer 30 minuten (met de bus) van Split. Hier worden vele activiteiten verzorgd, denk aan kayakken, snorkelen, suppen, canyoning, raften en nog veel meer. Zelf hebben we hier een super leuke en mooie kayak tour en snorkelen gedaan van Adventure Omis en dit was super leuk! De mensen waren super lief en laten je graag de mooie plekjes zien.

Klik hier om op de site van Adventure Omis te komen!

8. Kom even tot rust in het park Josipa Jurja Strossmayera

Dit park is gelegen bij het Gregory of Nin standbeeld en is een heerlijk plekje om even tot rust te komen en uit de drukte te stappen. Er zijn hier meerdere bankjes te vinden en in het midden is een prachtige fontein waar veel duiven even afkoelen. Natuurlijk kan je ook op een kleedje op het gras zitten.

park Josipa Jurja Strossmayera in Split Kroatië

9. Wandel naar Kasjuni Beach

Het Kasjuni Beach is een prachtig zandstrand waar je heerlijk kan zonnen en in de zee kan zwemmen. Voordat je hier bent, moet je echter wel een stukje lopen. Vanuit het centrum van Split is het namelijk ongeveer 40 minuten lopen. Je kan er ook voor kiezen om een bus te pakken en die duurt ongeveer een kwartier.

10. Loop langs de Riva Harbor

Een andere leuke activiteit in Split is een wandeling langs de Riva Harbor. Dit is het begin van het centrum van Split. Er zijn hier vele restaurantjes te vinden waar je met uitzicht op zee kan eten. Ook is er een soort straatje met palmbomen waar je heerlijk even kan zitten, dit geeft echt een vakantiegevoel! Langs het water zijn ook diverse bedrijfjes te vinden die onder andere boottochten aanbieden.

Dit waren 10 leuke activiteiten in Split, Kroatië. Split is een leuke plek om te combineren met andere plaatsen uit Kroatië! Geniet vooral van je tijd in dit prachtige plaatsje.

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: