Home » Tips voor het nieuwe jaar

Tips voor het nieuwe jaar

close up of two flute glasses filled with sparkling wine wuth ribbons and christmas decor

Het is alweer bijna 2024 en dat betekent voor vele mensen het stellen van doelen, goede voornemens en een nieuwe start. Misschien kom je wel uit een geweldig jaar en vraag je je af hoe het nieuwe jaar beter kan of heb je zojuist het zwaarste jaar uit je leven achter de rug en ben je toe aan een nieuwe start. In deze post vertel ik je wat ik doe om me voor te bereiden op het nieuwe jaar vol nieuwe kansen!

Pinterest Vision board

Vrijwel iedereen gebruikt Pinterest of kent de app. Voor de mensen die het niet kennen, Pinterest is een app waar je foto’s kan opslaan in zogenaamde borden. Zo kan je een bord met honden maken en hier allemaal honden foto’s in zetten. Deze app is ook ideaal om je Vision board te maken. Hierbij kan je, je eigen aesthetic voor het nieuwe jaar creëren. Klik hier om op mijn Pinterest account te komen en mijn Vision Board te zien voor inspiratie.

Zelf heb ik een aantal foto’s van Pinterest uitgeprint en op een wit A3 blad geplakt en aan mijn muur geplakt. Op deze manier wordt ik elke keer als ik ernaar kijk aan mijn dromen herinnert. Voorbeelden hiervan zijn ook te vinden op mijn Pinterest.

Voorbeeld van mijn Vision Board
Voorbeeld van mijn Vision Board

Clean room, clean mind

Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om mijn kamer opnieuw in te richten en alles om te bouwen. Ook dit jaar heb ik mijn kamer weer opgeruimd en omgebouwd als een teken van een nieuwe start. Het binnenlopen van een ‘nieuwe’ en schone kamer geeft rust in je hoofd, waardoor je beter het nieuwe jaar in gaat.

Doelen stellen

Veel mensen hebben aan het begin van het jaar een aantal goede voornemens voor het nieuwe jaar: Ik ga gezonder eten, elke dag sporten en elke ochtend om 6 uur opstaan. Hoewel dit in de perfecte wereld leuke doelstellingen zijn, is de kans groot dat ze niet zullen stand houden. Het is daarom belangrijk om haalbare doelen te stellen, die kleine stapjes bevatten. Zo is het beter om een doel te stellen als elke week minimaal 1 of 2 keer sporten in plaats van elke dag sporten. De kans dat je het eerste doel behaald is namelijk veel groter dan dat je elke dag zult gaan sporten. Het behalen van het doel geeft dan ook een kick om door te gaan. Hierdoor zal het op lange termijn een routine worden. Het niet behalen van het doel werkt demotiverend en zal dan ook niet stand houden.

Mijn doelen

Om je een beter voorbeeld te geven zal ik een aantal van mijn doelen als voorbeeld geven:

  • Ik ga minimaal 2 keer per week sporten.
  • Ik ga elke maand minimaal 1 keer op grotere date met mijn vriend.
  • Ik ga meer activiteiten buiten mijn comfortzone ondernemen.

Dit zijn drie van mijn doelen voor 2023. In de doelen heb ik gefocust op haalbaarheid door onder andere het woord minimaal te gebruiken. Hierdoor zal de ruimte die je hebt om vaker te gaan sporten of vaker op grotere date te gaan aanvoelen als ‘extra goed’ omdat je meer dan je originele doel doet. Probeer het uit zolang je het volhoudt en onthoudt dat kleine stapjes groot werk verrichten.

Neem een moment voor jezelf

Ga lekker een stuk wandelen, lees een boek of doe iets anders waar je even een moment voor jezelf kan nemen. Deze tijd is vaak al druk genoeg en het is dan ook extra belangrijk om even weg te stappen uit de drukte om na te kunnen denken over het jaar wat bijna voorbij is en het nieuwe jaar dat eraan komt.

nieuwe jaar goed beginnen
Neem een moment voor jezelf

Liefs

Berichten die je wellicht ook leuk vindt:

Volg: