Home » Tips voor de eerste vakantie met je partner

Tips voor de eerste vakantie met je partner

couple with suitcase walking along city street

Je bent helemaal in de wolken van je partner en hebt eindelijk besloten samen op vakantie te gaan! En nu…? Om het uiterste uit je vakantie samen te halen is het handig om een aantal dingen samen te overwegen, denk aan geld, locatie, soort vakantie en meer. Dit zijn 5 tips voor je eerste vakantie samen met je partner.

1. Bespreek de geldzaken samen

Niet iedereen heeft hetzelfde budget. Het is dan ook super belangrijk om al voor het boeken het budget te bespreken, dit heeft namelijk invloed op de locatie en het soort accommodatie. Het is dan ook niet voor niks dat deze tip op nummer 1 staat. Geld is vaak een gevoelig onderwerp en kan voor vele ruzies zorgen, probeer dit op vakantie te voorkomen door vooraf een globaal kostenoverzicht te maken. Denk hierbij aan eventuele activiteiten, eten (restaurants) en boekingskosten. Door deze onderwerpen van te voren al bespreekbaar te maken en eventueel op papier te zetten, zullen onenigheden hierover afnemen. Daarnaast weten jullie beiden hoeveel geld jullie ongeveer kwijt zullen zijn aan de vakantie, en eventueel moeten sparen.

person putting coin in a piggy bank

2. Kies een locatie die bij het type vakantie past

Het kiezen van een locatie is erg bepalend voor het soort vakantie. Zo heeft het geen zin om te kiezen voor een grote stad terwijl je een strandvakantie wilt. Bespreek van te voren wat voor soort vakantie jullie willen en ga dan op zoek naar een locatie die aan de verwachtingen voldoet. Ben je van plan om een relaxte vakantie te hebben, zoek dan een locatie met een zwembad, welness, strand en een mooie omgeving. Of misschien willen jullie wel lekker shoppen, dan is een grote stad meer wat voor jullie. Kortom, bepaald wat je van de vakantie verwacht, welke kenmerken hierbij horen en zoek dan de locatie.

3. Een meningsverschil hoort erbij

Life is not like the movies. De kans dat er op vakantie een meningsverschil zal plaatsvinden is redelijk groot. Toen ik voor het eerst op vakantie ging met mijn vriend waren we nog nooit eerder zo lang samen (zonder ouders) geweest. Het is dan ook normaal dat je je op sommige vlakken zult gaan irriteren aan elkaar. Het belangrijkste is jullie je er beide van bewust zijn dat het normaal is en het eventueel even uitpraten. Hierdoor blijft de sfeer niet al te lang slecht en kunnen jullie weer door met je vakantie samen.

4. Geef elkaar ook wat alone time

Deze tip kan ook van pas komen na een meningsverschil. Even wat tijd voor jezelf geeft je namelijk de kans om het te verwerken en het daarna lost te laten. Aangezien je 24/7 voor meerdere dagen op elkaars lip zult gaan zitten is het erg belangrijk om soms even een moment voor jezelf te nemen. Zelf vond ik het erg prettig om aan het eind van de avond even een moment voor mezelf te pakken door in een notitieboekje op te schrijven wat ik die dag gedaan had. Dit gaf me de tijd om tot mezelf te komen en te reflecteren op mijn dag. Mijn vriend had toen ook de tijd om iets voor zichzelf te doen en hierdoor was het des te leuker om daarna weer iets samen te doen.

5. Maak veel foto´s (samen)

Toen ik voor het eerst met mijn vriend op vakantie ging heb ik een fotoboek van onze vakantie gemaakt. Het kost wat tijd en geld maar het was me alles waard. Hoe leuk is het om achteraf nog terug te kunnen kijken op alle mooie herinneringen die jullie hebben beleefd. Maak dan ook tijdens je vakantie foto´s van de omgeving, elkaar en samen. Met deze type foto´s kan je een erg leuk fotoboek creëren en eventueel tekst toevoegen ter verduidelijking. Echt een aanrader!

Liefs

Volg: