Home » Disneyland Parijs tijdens de feestdagen

Disneyland Parijs tijdens de feestdagen

Disneyland Parijs tijdens de feestdagen

Een verlicht kasteel, vuurwerkshows, groot verlichte kerstbomen en meer vind je in Disneyland Parijs tijdens de feestdagen. In deze post vertel ik je wat je kan verwachten als je het park bezoekt tijdens de feestdagen en meer!

Decoratie

Disneyland pakt graag groots uit als het gaat om het versieren van het park. Ook tijdens de feestdagen is het park prachtig versierd. Al vanaf het moment dat je het park inloopt wordt je omringt met lichtjes en kerstversiering. Er is een super grote kerstboom neergezet met allemaal gekleurde lichtjes. Lichtjes hangen om alle gebouwen en er is zelfs sneeuw nagebootst! Kortom, als je je kerstversieringen voorstelt, is dat in Disneyland keer tien!

Disneyfiguren

Waar tijdens corona amper Disneyfiguren te vinden waren in het park, vind je er nu 1 of meer in elk deel van het park. Zelf ben ik op de foto geweest met Stitch! De rijen zijn nu wel weer langer maar dan heb je ook wat. De figuren nemen namelijk uitgebreid de tijd om met je op de foto te gaan en er wat leuks van te maken. Nu kan ik dit natuurlijk niet garanderen, maar dit was bij mij het geval. Daarnaast zijn een aantal Disneyfiguren in kerstsfeer verkleed!

  • disneyland op de foto met stitch
  • disneyland pluto en goofy

Parades

Dit is denk ik mijn favoriete moment van de Disneydag, de parades! Nu het wat eerder donker is, zijn er twee soorten parades op een dag. Zo heb je begin van de middag een ‘normale’ parade waarbij de figuren op bijpassende wagens een stuk door het park afleggen. Door de muziek die hard wordt afgespeeld kom je helemaal in de Disney sfeer. De tweede show is einde middag/ begin van de avond waarbij de focus ligt op kerst en lichtjes. Aangezien het tegen die tijd al donker is buiten komen de lichtjes van het park EN de parade erg mooi naar voren.

TIP:
Als je de parades goed wilt kunnen zien en het liefst eerste rang wilt staan, zorg dan dat je er vroeg bij bent. Vele mensen zullen er namelijk hetzelfde over denken en claimen al vroeg een plekje voor de parade. Het handigst is om wat eten en drinken in het park te halen (mocht je dit willen) en dan gelijk een plek te zoeken. Zo hoef je niet door alle mensen heen om tussendoor wat te halen.

Shows

Dit jaar zijn er weer meerdere shows te zien. Zo wordt er een Lion King show gehouden in het Frontierland. Hierbij wordt door middel van de bekende liedjes en dans het verhaal verteld. Verder zijn er verschillende shows zoals Let’s Sing Christmas, Disney Junior Dream Factory, Mickey and the Magician, en Stitch live.

Disneyland Parijs tijdens Halloween

Avondprogramma

S’avonds is het hele park verlicht! Overal waar je loopt zie je prachtige verlichte decoraties. Zoals al eerder is verteld is er in de avond een lichtjes parade. Daarnaast zijn er nog twee andere shows die vlak voor de sluiting van het park worden gegeven bij het kasteel. Zo heb je de Disney D-light show waarbij drones en fonteinen het kasteel van Doornroosje verlichten en vrijwel gelijk hierop volgt de Disney Illuminations show. Hierbij zijn disneyfiguren op het kasteel geprojecteerd, worden er liedjes gezongen en vuurwerk afgestoken! Geweldige afsluiting van de dag!

  • disneyland avond parade
  • disneyland avondshow

Kortom, Disneyland tijdens de feestdagen is een magische ervaring die je zeker een keer meegemaakt moet hebben!

Video’s van Disneyland

Liefs

Volg: