Home » Wandeling door Camí de Cavalls, Menorca

Wandeling door Camí de Cavalls, Menorca

wandeling menorca

Ben je op zoek naar een leuke en intensieve wandelroute zonder teveel hoogteverschillen, Camí de Cavalls in Menorca is the place to be. Deze wandelroute gaat rond het eiland en is echt de moeite waard. Je kan de route zo lang maken als je wilt, zo kan je het als korte heen en weer wandeling doen maar je kan er ook voor kiezen om een rondje om het eiland te lopen. De keuze is aan jou.

Deze post gaat over een klein deel van de route die begint in de buurt van Cala en Bosc.

Uitzicht wandeling menorca
Het uitzicht na 3.5 km wandelen vanaf mijn startpunt

Mijn wandeling

Mijn vriend en ik hebben die dag 3.5 km gelopen toen we besloten weer terug te gaan. We kwamen aan bij een prachtig uitkijkpunt en hebben met uitzicht op zee even wat gegeten en gedronken. Zelf heb ik vrijwel altijd mijn camera mee, dus we deden er wat langer over dan gemiddeld, waardoor het na 3.5 km ook wel genoeg was. De wandeling was een spontane actie en we hadden niet voldoende drinken mee om nog langer door te gaan. Daarnaast gingen we op het warmste moment van de dag wat het best pittig maakte. Vond ik het toch de moeite waard? Ja! Het is heerlijk om te wandelen met de zee op de achtergrond terwijl je lacht om van alles en nog wat met je vriend. Daarnaast was het uitzicht echt prachtig!

Mijn tip dus: neem voldoende drinken mee en trek goede schoenen aan. Oh, en smeer je goed in als je op een zonnige dag besluit te gaan lopen. Je wilt namelijk niet net als ik met je shirt op je lichaam geprint rondlopen 🙂

wandeling menorca
Paaltje met afstand in km aangegeven

Cala en Bosc

Gedurende de hele route is dit het ´pad´ waar je op loopt, na verloop van tijd kan dit erg vermoeiend zijn voor je voeten. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat je de route ook weer terug moet lopen (als je hiervoor kiest). Voor ons begon de route in de buurt van Cala en Bosc, we verbleven in een hotel daar in de buurt dus was dit lekker dichtbij. Je kan je fiets bij de ingang van het wandelpad kwijt en loopt vanaf hier vrijwel gelijk het pad op. Bij de ingang is een bord te zien die de route aangeeft. Onderweg kan je wat geiten tegenkomen, ze zijn echter erg schuw dus bewonder ze van een afstandje.

geiten op menorca
geiten langs de route

Eilandje rond

Voor de echte wandelaars onder ons is het mogelijk om het eiland rond te lopen. Het pad is zo´n 185 kilometer lang en kost dus meerdere dagen om helemaal te bewandelen. Over het algemeen is de route langs de kust en heel soms een stukje het land in. Gedurende de hele route zijn er paaltjes (te zien op de foto hierboven) die aangeven hoeveel kilometer je nog moet lopen voor je volgende bestemming. De route is in 20 etappes opgedeeld elk apart gelopen kunnen worden. Wat ga jij doen? De volle buit of maar een deel?

Liefs

Andere berichten over Menorca die je wellicht leuk vind:

  1. Alles wat je moet weten over Menorca
  2. Leuke fietsroute van Cala en Bosc naar Ciutudella
  3. 5 leuke activiteiten aan de westkant van Menorca
  4. Tips voor je eerste vakantie met je vriend
Volg: