Home » Thun: prachtig dorp in Zwitserland

Thun: prachtig dorp in Zwitserland

Thun Zwitserland dorp fotografie

Thun is een klein dorpje in Zwitserland die je zeker een plekje op je bucketlist verdiend. Het dorpje ligt aan de Thunersee en is goed te bereiken met het openbaar vervoer!

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

bereikbaarheid

Thun was voor mijn vriend en ik de eerste tussenstop van onze interrail reis. Vanuit Nederland namen wij de trein van Utrecht naar Arnhem, van Arnhem naar Düsseldorf, van Düsseldorf naar Basel en vervolgens naar Thun. In totaal was het een reis van bijna 12 uur inclusief overstaptijd. In Düsseldorf moesten we namelijk ruim twee uur wachten tot de volgende trein. Het station van Thun is erg mooi en overzichtelijk. Je kan je vanuit dit station makkelijk verplaatsen naar andere plaatsen in de omgeving, zo zijn we zelf naar Lauterbrunnen geweest. Gelijk buiten het station zijn bussen te vinden en kan je met een boot naar plaatsen en dorpen aan de Thunersee.

  • Station Thun Zwitserland

Het dorpje

Vanaf het moment dat we aankwamen in Thun was er een prettige sfeer. Het is niet al te druk en de omgeving is erg mooi. Er is een plein waar de meeste restaurantjes en terrasjes zijn en af en toe wordt er een reuzenrad opgezet. Je kan door de prachtige Zwitserse straten lopen of lang het rustige meer. Heb je liever wat meer groen, dit kan ook! Hiervoor moet je echter wel wat verder lopen om echt in de groene omgeving te komen.

  • Straatje in Thun Zwitserland
  • Straatje in Thun
Tip: ijszaak Intrigo Gelatica

Wat is er te doen?

In het dorp zijn genoeg leuke dingen te doen. Zo kan je natuurlijk het dorp verkennen, zijn er wat winkels waar je kan winkelen en meer!

Kastelen

Wil je graag wat mooie gebouwen en kastelen bezoeken dan zijn Schloss Schadau en Schloss Thun aanraders, bij Schloss Schadau kan je overnachten en met een prachtig uitzicht wat eten of drinken. Het ligt aan de Thunersee en je kan vanaf hier ook een heerlijk stuk lopen. Schloss Thun is vanuit bijna elke hoek te zien, het slot ligt hogerop waardoor je eerst een aantal trappen op moet om het kasteel te kunnen bezoeken. Je kan naar binnen en een museum bezoeken, zelf hebben we dit niet gedaan. Wij zijn om het slot heen gelopen en dit was prachtig.

  • Schloss Thun
  • Schloss Schadau in Thun

Thunersee

Zoals ik al eerder aangaf ligt Thun aan de Thunersee. De echte sportfanaten kunnen fietsen huren om een (flink) stuk om het meer te fietsen. Het is ook heerlijk om een stuk eiland te lopen. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen want ik kan je zeggen, als het warm is dan is het erg verleidelijk om in het water te gaan. Wij hebben dit ook gedaan en het was heerlijk. Het water is ook echt mooi helder. Natuurlijk kan je ook gewoon lekker op een kleedje aan het meer zitten.

Thunersee in Thun


Wandelen

mocht je een stuk willen wandelen dan zou je naar het Panorama uitkijkpunt Jakobschübeli kunnen gaan. Dit zijn flink wat trappen omhoog, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Thun. Vanuit dit punt zijn er diverse wandelroutes te doen, deze staan op de borden aangegeven.

Thun is echt een leuk plaatsje om een keer te bezoeken. Het is erg klein en je hebt het dan ook in een paar dagen wel gezien. Het is dus ideaal als je meerdere bestemmingen bezoekt of als je door Zwitserland reist!

Liefs

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Andere berichten die je wellicht leuk vindt:

*deze post bevat affiliate links

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: