Home » Naar Amerika met Travelcanyonblog

Naar Amerika met Travelcanyonblog

Naar Amerika met Travelcanyonblog

Ze zijn nog relatief nieuwe reisbloggers, maar groeien als een speer: Travelcanyonblog! Of je nu op zoek bent naar volledige reisroutes, tips of leuke bestemmingen, ze hebben het allemaal op hun website en sociale media. Een van de grote reizen die ze gemaakt hebben is een rondreis in Amerika.

*Deze post bevat affiliate links. Dit betekend dat als je een aankoop via mijn link doet, dat ik hier een centje aan verdien 🙂

Zouden jullie jezelf kunnen voorstellen?

Wij zijn Ashley & Sam, een Nederlands reisstel met ons eigen reisblog! Wij wonen al een langere tijd samen en vinden het fantastisch om naast onze fulltime job te reizen. We maken stedentrips, reizen binnen Europa, maar ook op verschillende continenten. We delen onze foto’s, tips, aanbevelingen en inspiratie op onze sociale media kanalen en op onze website.

travelcanyonblog
Klik hier om de reisblog van Ashley en Sam te bekijken!

Waarom zijn jullie een reisblog gestart?

De reizen die wij maken stellen wij zelf samen. Onze eerste verre reis samen, was de rondreis in Amerika. Het was een perfect uitgestippelde roadtrip route, waarbij we genoten van steden, natuur en rust. Op dat moment kwamen wij op het idee om deze route niet alleen voor onszelf te houden, maar de route en alle tips die wij hadden te delen met een groter publiek. We ontdekten minder toeristische plekken en kwamen achter een aantal handige dingen waarvan we hadden gewild dat iemand ons die tips van tevoren had kunnen geven. Om die reden geven wij nu graag zelf de tips aan anderen, zodat zij wat hebben aan dingen die wij hebben ontdekt of uitgestippeld. Dat is hoe TravelCanyon is ontstaan. Met een kleine verwijzing naar de Grand “Canyon” door het te verwerken in onze naam.

Unieke vakanties, weg van de massa

Jullie hebben een rondreis gemaakt in Amerika, hoe hebben jullie deze grote reis gepland?

Ashley is al eerder naar Amerika geweest met haar ouders. Wegens de populaire steden Los Angeles en Las Vegas en de vele prachtige natuurparken, kwamen we op het idee om naar de westkant van Amerika te vertrekken. Sam had destijds nog geen rijbewijs, dus wetende dat Ashley de hele afstand zou moeten overbruggen, moesten we wat beperkter bekijken welke plekken we wilden bezoeken. De steden Los Angeles, Las Vegas & Palm Springs konden niet ontbreken in de route, evenals de woestijn Death Valley en de andere prachtige nationale parken als de Grand Canyon en Joshua Tree.

Daarnaast leek het ons fantastisch om dan ook naar Anaheim te gaan, want daar is het welbekende Disneyland park van Amerika. Op iedere plek zouden we twee nachten verblijven, zodat we genoeg tijd hadden om naar de volgende plek te komen en ook genoeg tijd zouden hebben om de omgeving te ontdekken. We keken of het realistisch was om van de ene plek naar de andere te komen of dat er in het midden nog een overnachting nodig was. Daarnaast hebben we de vlucht met overstap zelf geboekt en de goedkoopste mogelijkheid gekozen. Daaropvolgend hebben wij een huurauto gereserveerd. Vervolgens hebben wij voor die periode de accommodaties gekozen. Waarvan af en toe een motel zonder luxe (puur voor overnachting) en af en toe een wat luxer hotel of resort om ook te kunnen rusten en af te kunnen koelen in het zwembad. 

Welke plekken hebben jullie allemaal bezocht?

Onze rondreis begon en eindigde in Los Angeles. We bezochten de woestijn Death Valley, het populaire Las Vegas, de prachtige Grand Canyon, Joshua Tree National Park, Palm Springs en Anaheim. Dit waren de plekken waar wij overnachtingen hadden geboekt. Daarnaast hebben wij onderweg nog wat andere plekken bezocht, waaronder: Valley of Fire State Park, Red Rock Canyon & Mojave National Preserve.

Klik hier om de 17 daagse rondreis te bekijken!

Wat waren de leukste plekken tijdens de reis?

Dat is lastig kiezen! Iedere plek had iets unieks. Los Angeles was bijzonder om eens in het echt te ontdekken, want er zijn veel populaire plekken die je al weleens in een serie of op televisie hebt gezien. Death Valley is niet te omschrijven, het is ontzettend heet, maar echt prachtig. Vanuit de woestijn kwamen we ineens in het drukke Las Vegas. In iedere lobby was er een casino, er was overal muziek, er waren party pools en het was een gekke bende. Heel gaaf om eens mee te hebben gemaakt, maar we waren behoorlijk overprikkeld, dus voor ons een ‘once in a lifetime experience’.

Om deze reden zijn we ook ontsnapt aan de drukke stad door naar Valley of Fire State Park te gaan. Dit is een wat minder bekende plek voor toeristen, maar echt een aanrader! We zagen big horn sheep en andere prachtige wilde dieren en de rode rotsen zijn waanzinnig mooi. En dan de Grand Canyon… die is in het echt nog zoveel mooier dan op de foto’s. Dat is een plek waar we ook heel graag ooit terug naartoe zouden gaan. Palm Springs was ideaal om even bij te komen, dus daar genoten we vooral van ons resort. Anaheim was leuk, omdat we wilde dolfijnen hebben gespot en even lekker los konden gaan in de achtbanen in Disneyland. Kortom, we genoten van iedere plek die we hebben bezocht!

grand canyon amerika

Wat is het gekste dat jullie tijdens de reis hebben meegemaakt?

Net voor we de woestijn in reden, hadden wij nog even getankt en wat contant geld gepind. Sam had deze dollars snel even in zijn broekzak gedaan, wat we later helemaal vergeten waren. Eenmaal in de woestijn, leek het ons leuk om een gave video te maken waarin ik (Ashley) aan zou komen rijden in de prachtige huurauto die we hadden. Sam stapte uit en liep/rende een stuk vooruit om klaar te gaan staan voor het maken van deze shot. Ik zie plotseling op de grond in de verte bij Sam op de grond allerlei blaadjes/dingen op de grond bewegen. We waren van tevoren natuurlijk goed gewaarschuwd voor allerlei slangen die we konden tegenkomen in de natuur. Sam springt op een gekke manier en tilt zijn benen meerdere keren van de grond. Als eerste dacht ik aan een slang, maar daar leek het niet op. Ik hoor hem keihard roepen: ASHHHHH!!! KOM HELPEN. Plotseling bedacht ik me wat het kon zijn… de DOLLARS.

Zo gauw als ik kon, sprong ik de auto uit en rende ik naar Sam toe met een flesje water, de autosleutels en mijn telefoon. Ik wist zo gauw niet wat ik allemaal mee moest nemen, maar heet was het daar wel, dus het was niet de bedoeling dat we ver van onze auto zouden bezwijken aan de hitte (geen grap, het heet niet voor niets Death Valley). De biljetten vlogen door de lucht en zo gauw als we konden vingen en raapten we alles uit de droge struikjes en van de grond. Gelukkig wisten we nog hoeveel we gepind hadden, dus konden we natellen of we alles weer hadden. We hebben achteraf zo hard gelachen. Dit moet er voor anderen heel grappig uit hebben gezien, maar in de woestijn kwamen we urenlang geen hond tegen, dus niemand had ons dollars zien vangen hahaha.

Welke tips zouden jullie hebben voor mensen die deze reis ook willen maken?

Boek vooral jouw vlucht en de (eventuele) overstap vlucht wel als pakket / combinatie. Wij zouden eerst vanaf Amsterdam naar London Heathrow Airport vliegen en vervolgens naar Los Angeles. Van tevoren lag het systeem eruit en konden wij geen boardingpass krijgen, dus moesten we dit op de luchthaven nog regelen. We hadden slechts 1,5 uur de tijd om over te stappen in Londen. We landden op tijd, maar helaas was er geen gate beschikbaar om ons vliegtuig te parkeren. Dubbel pech dus.

Vervolgens kwamen we 40 minuten voordat ons vliegtuig vertrok bij de balie voor een boardingpass. Er werd ons verteld dat je maximaal 45 minuten voordat het vliegtuig vertrekt nog een boardingpass mag krijgen. Kortom, we hadden de vlucht gemist. Gelukkig hadden we de vlucht inclusief overstap geboekt als combinatie in plaats van twee vluchten apart. Daarom moest de luchtvaartmaatschappij ons compenseren voor het missen van de volgende vlucht en ons op de eerstvolgende vlucht naar Amerika zetten.

Een andere tip: zorg ervoor dat je weet dat de afstanden in Amerika echt nog groter zijn dan op de kaart lijkt. Alles ligt ver uit elkaar, dus je bent soms van de ene naar de andere plek zeker 7 uur aan het rijden (zonder tussenstops). Vertrek op tijd, want het is vroeg donker en in het donker rijden is geen pretje! Ja, dit is ons overkomen in de woestijn. We hadden geen signaal, dus dat was niet verstandig.

Wil je meer weten over Travelcanyonblog, dat kan! Ze zijn namelijk ook erg actief op sociale media!

Klik hier voor het Instagram account van Travelcanyonblog!
Klik hier voor het Pinterest account van Travelcanyonblog!
Klik hier om hun blog te bekijken!

Liefs

capturemomentsblog

Andere berichten die je wellicht ook leuk vind:

Handige site om volledige vakanties te boeken:

Unieke winterzon vakanties, weg van de massa

Koop hier je vliegtickets:

Hier vind je de beste hotel deals:

Leuke reisorganisatie die prachtige reizen samenstelt en regelt:

Authentieke Rondreizen

Super leuke fietstours en -verhuur:

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Persoonlijke reisorganisatie gespecialiseerd in individuele rondreizen:

Volg: