Home » Leuk klimbos in Nederland

Leuk klimbos in Nederland

klimbos

In Lage Vuursche is het super leuke klimbos Gooi-Eemland gevestigd waar je je een hele middag kan vermaken. Het klimbos heeft maar liefs 11 routes van verschillende niveaus waardoor er voor iedereen boven de 6 jaar (en 1.20 meter hoogte) wel een passende route is. De moeilijkste route bestaat zelfs uit een vrije val van wel 20 meter hoog!

Waardering: 4.5 uit 5.

Bereikbaarheid

Afgelopen vrijdag ben ik naar het klimbos Gooi-Eemland geweest en wat was dit een leuke ervaring. Het klimbos is in Lage Vuursche gevestigd dat zich in de provincie Utrecht bevindt. Het park zelf is goed bereikbaar en er zijn genoeg parkeerplekken om de auto kwijt te kunnen. Mocht je willen weten waar het zich op de kaart bevindt, klik dan hier. Honden mogen mee het park in en omdat het omringt is door bos kan hier ook nog eens heerlijk gewandeld worden terwijl de kinderen klimmen.

Het klimbos

Aankomst

Bij aankomst wordt er een kluissleutel gegeven die door middel van een karabijnhaak aan je broek gevestigd kan worden en je hem niet kwijt raakt. Het kluisje is echter niet heel groot dus een hele tas zal er misschien niet inpassen, houdt hier rekening mee als iedereen gaat klimmen. Vervolgens wordt er op de afgesproken tijd een introductie gehouden waarbij verteld wordt hoe het harnas aan moet en wordt er kort geoefend met hoe je moet tokkelen. Na de introductie mag je zelf het park verkennen. Op basis van welke ticket gekocht is mogen alle of beperkte routes geklommen worden.

Routes

Er zijn in totaal 11 routes die beklommen kunnen worden, deze zijn onderverdeeld in kleuren en krachtgebruik. Zo staat aan het begin van elke route een bord met een kleur en een aantal spierballen weergegeven. De spierballen geven aan hoeveel eigen kracht er nodig is om bepaalde onderdelen te passeren. Bij vrijwel elke route zijn er stukken waarbij je van de ene naar de andere boom tokkelt. Dit kan aan het begin even moeilijk zijn maar is erg leuk! Mocht je dit nou erg leuk vinden, neem dan zeker de bruine route want deze bestaat vrijwel alleen uit tokkelen en is wel 17 meter hoog! Mocht je dit nu te hoog vinden maar wil je wel tokkelen, dan is de oranje IV misschien meer jouw ding want dit is op 5 meter hoogte.

Pauze + eetgelegenheid

Je hebt 3 uur de tijd om in het klimpark rond te klimmen. Het is dan ook meer dan logisch als er tussendoor even behoefte hebt aan pauze. Er is dan ook een tentje waar een hotdog, wat snacks en drinken te halen is. Daarnaast zijn er picknicktafels waar je lekker kan zitten.

Tips

  1. Doe handschoenen aan: tijdens het klimmen zal je vaak de kabel vasthouden en er langs schuiven, om te voorkomen dat dit pijn doet is het wel zo slim om handschoenen aan te trekken.
  2. Trek makkelijke kleding aan: bij sommige routes moet je grote stappen zetten of klimmen en klauteren. Het is dan wel zo fijn om kleding aan te hebben waar je makkelijk in beweegt.
  3. Kleed je niet te warm aan: Het is en blijft een actieve activiteit waarbij je lichaam warm wordt. Kleed je dan ook niet al te warm aan want dan ga je het erg benauwd krijgen tijdens het klimmen.
  4. Weet je grens: Mocht je last hebben van hoogtevrees laat je dan niet meeslepen door de hoogste routes te nemen. De wat lagere routes zijn net zo leuk alleen wat dichter bij de grond. Het is al super knap dat je het doet, ga dan ook niet over je grens want voor je het weet durf je niet meer verder.

Kortom, het klimbos Gooi-Eemland is super leuk om met vrienden of het gezin te bezoeken en je bevindt je echt tussen de bomen. Er is voor vrijwel iedereen wel een passende route. Wil je meer weten over het klimpark, bezoek dan hun website door hier te klikken.

Liefs

Andere posts die je wellicht ook leuk vindt:

* Deze post is gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Volg: