Home » Hoe ik ben begonnen met fotografie

Hoe ik ben begonnen met fotografie

black dslr camera mounted on black tripod

Al van jongs af aan ben ik bezig met het maken van foto´s op wat voor manier dan ook. De ene keer met een telefoon, dan met een camera en de andere keer weer met een ipad. Het liefst leg ik alles wat ik meemaak vast om hier later weer van te kunnen genieten. Maar hoe is mijn liefde voor fotografie eigenlijk ontstaan?

Mijn opa

Al zo lang als ik me kan herinneren is mijn opa dol op fotografie! Hij nam vrijwel overal zijn camera en of filmcamera mee om de mooie momenten vast te leggen. Ik kan me nog herinneren dat mijn opa in dierentuin Burger Zoo een fotografie workshop volgde en ik dit zo gaaf vond! Mijn opa vertelde me over hoe je aan de hand van je sluitertijd de druppels van een waterval kon laten vervagen of juist kon accentueren. Dat was het moment dat ik echt interesse begon te krijgen voor fotografie (en dan vooral met een mooie camera).

Toen ik een jaar of 12 was kreeg ik een compactcamera van mijn ouders. We gingen dat jaar naar Amerika op vakantie en ik kon nu met mijn eigen camera foto´s van deze reis maken. Mijn opa had zijn grote camera mee, ik keek hier erg naar op! Mijn kleine compactcamera kon namelijk niet zover inzoomen als een spiegelreflex camera met een grote lens erop : ) Mijn opa hielp me veel bij het verbeteren van mijn foto´s en legde mij uit waar ik op moest letten bij het maken van een foto van de sterk verlichtte Eiffeltoren in Las Vegas. Dit zal me altijd bijblijven.

Mijn eigen camera

Toen ik wat ouder was en op gegeven moment zelf ging werken kwam het al in me op dat ik wilde gaan sparen voor een eigen camera. Ik mocht op dat moment een oude camera van mijn opa lenen om mee te oefenen en vond dit erg leuk! Op 29 juni 2021 was hij dan eindelijk binnen, mijn eigen camera!  Ik kocht een starter package met een Canon Eos 2000D. Blijer kon je me niet maken!

De eerste vakantie 

Aan het begin was ik een beetje bang dat mijn liefde voor fotografie niet sterk genoeg was. Ik had namelijk voor het eerst erg veel geld uit gegeven en was bang dat ik het verspild zou hebben, maar niets was minder waar! Tot de dag van vandaag ben ik dol op fotograferen en is het elke cent dubbel en dwars waard geweest. Tijdens mijn vakantie naar Kreta kon ik dan eindelijk mijn camera goed uittesten. Ik heb zoveel foto’s gemaakt dat mijn telefoon helemaal tripte bij het overzetten… oeps. Overal waar we heen gingen moest mijn camera mee, want stel je voor je ziet iets wat mooi is en je kan het niet vast leggen : )

Liefs

Volg: