Home » Fietsroute op Menorca

Fietsroute op Menorca

Fietsroute op Menorca

Mijn vriend en ik verbleven in het prachtige hotel Princesa Playa in Son Xoriguer. Aangezien mijn vriend 17 jaar is en ik 18 ben hebben we tijdens onze vakantie fietsen gehuurd om het eiland te kunnen verkennen. Samen zijn we een dag naar Ciutadella geweest en zijn we op de terugweg langs een aantal uitkijkpunten geweest. Dus bij deze een leuke fietsroute van Cala en Bosc naar Ciutadella en terug.

Alles wat je moet weten over het Spaanse eiland Menorca

Route:

Heenweg:

  • Cala en Bosc
  • Ciutadella

Terugweg:

  • Ćastell de Sant Nicolau
  • Cala Santandria
  • Posta de Sol
  • Cala en Bosc
De route die in de post wordt beschreven. fietsroute menorca
google maps hele route

Van Cala en Bosc naar Ciutadella

De heenweg van Cala en Bosc naar Ciutadella is ongeveer een half uur fietsen. Grotendeels van de route bevindt zich op de autoweg. Er is een klein deel aan de zijkanten van de weg waar fietsers kunnen fietsen. Aan het begin zal dit even wennen en soms zelfs eng zijn omdat wij het niet op deze manier gewend zijn in Nederland. Onderweg kom je langs zowel platteland als vol begroeide landschappen tegen wat het leuk maakt om om je heen te kijken. Let wel op, sommige stukken lijken minder stijl dan ze daadwerkelijk zijn, het is dan dus echt even doortrappen. Op het hele eiland staan borden met daarop welke kant je op moet voor met name Ciutadella en Mahon (Mao) wat het vinden van de route erg gemakkelijk maakt. Zelf hadden we een telefoonstandaard die we aan onze fiets konden verbinden waar de de google maps op hebben aangezet.

TIP: spendeer de middag in het centrum van Ciatadella

Klik hier voor een weekplanning van Menorca
Centrum van Ciutudella met een marktje
Centrum van Ciutadella

Van Ciutadella naar Cala en Bosc

Op de terugweg fiets je delen langs de kust en kom je ook nog eens mooie uitzichtpunten tegen. De eerste stop, Ćastell de Sant Nicolau, is vrij snel nadat je Ciutadella langs de haven hebt verlaten. Vervolgens volg je de route naar Cala Santandria. Dit is een baai tussen de rotsen. Het water is kraakhelder en perfect om te snorkelen. Om de baai heen zijn verschillende restaurantjes waar je nog even een drankje kan doen voordat je weer terug naar huis gaat. Het is uiteraard ook een leuk idee om hier avond te eten en daarna terug naar Cala en Bosc te gaan. Vervolgens fiets je door naar Posta de Sol, vanaf dit punt is de zonsondergang erg mooi! Dit is echt een plek om aan het eind van de dag even alles in je op te nemen en tot rust te komen. Uiteindelijk fiets je weer terug naar Cala en Bosc en heb je een actieve, culturele en rustgevende dag achter de rug!

TIP: koop een telefoonhouder die simpel op en af te plaatsen is van je fiets, dit maakt het volgen van google maps makkelijker. Zelf hadden we een siliconen van de ANWB.

  • Ćastell de Sant Nicolau
  • Cala Santandria
  • Route langs de haven vanuit Ciutudella naar Ćastell de Sant Nicolau
  • Uitzicht Ćastell de Sant Nicolau

Liefs

Andere berichten over Menorca die je wellicht leuk vind:

  1. Alles wat je moet weten over Menorca
  2. Leuke wandeling door Camí de Cavalls
  3. 5 leuke activiteiten aan de westkant van Menorca
  4. Tips voor je eerste vakantie met je vriend

*Deze post bevat affiliate links

Volg: